Na „Egzitu“ dobre vibracije i odlična atmosfera, posetioci iz 90 zemalja

Sinoć je u Novom Sadu održano prvo festivalsko veče ovogodišnjeg 19. „Egzita“. Posećenost je oborila rekorde, a najveća atrakcija prve večeri bio je britanski sastav „Kjur“, koji je pred publikom svirao dva i po sata. Tokom večeri neka od najzvučnijih muzičkih imena smenjivala su se na ukupno 40 bina.

Prvo veče ovogodišnjeg „Egzita“ proteklo je u dobrim vibracijama i odličnoj atmosferi, koju čak ni kratkotrajna kiša nije mogla da pokvari, a koju je do usijanja doveo britanski sastav „Kjur", na čiji koncert smo čekali decenijama.

Zbog velikog interesovanja za nastup ovog benda i gužvi, kapije Petrovaradinske tvrđave otvorene su pola sata ranije.

„Ja bih prvo istakla da je bilo neverovatno videti sve te fanove grupe „Kjur", koji su satima unapred čekali da se otvore kapije. Imali smo posetioce koji su se obukli i našminkali kao Robert Smit. rekla je Julija Mitrović, Pr „Egzit“ festivala.

Po završetku koncerta čuvenog „Kjura“, usledila je svečana ceremonija otvaranja, na kojoj spektakl nije izostao ni ove godine.

Performans je bio posvećen očuvanju planete zemlje, a glavni motiv ovogodišnjeg festival je „Mir na zamlji i mir sa zemljom“.

Sa tvrđave je bio upućen apel za promene na nivou celog čovečanstva sa ciljem da spasimo život na planeti.

Ono sto je utisak prve festivalske večeri, osim koncerta kultne grupe i svečanog otvaranja, svakako je posećenost koja ove godine ruši sve rekorde.

U Novi Sad je doputovalo 60.000 turista iz čak 90 zemalja.

Organizatori kažu da je broj stranih turista na ovogodišnjem Egzitu za 30 posto veći od onog održanog 2017. godine, koji je do sada bio najposećeniji.

Svi hotelski i privatni smeštaji u Novom Sadu i okolini su popunjeni, i u kampu vlada prilična gužva.

Pred posetiocima je još tri festivalske večeri, dobre muzike i atmosfere, a sve što se događa na Petrovaradinskoj tvrđavi gledaoci RTS - a imaju priliku da vide uživo u prenosu naše televizije.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи