Žestoki početak „Arsenala“ uz „Testament“

Četvorodnevni „Arsenal fest 09“ počeo je u sredu uveče pred oko 7.000 posetilaca iz Srbije, svih krajeva bivše Jugoslavije i inostranstva koji su došli u Kragujevac, a obeležio ga je žestok nastup legendarnog treš metal benda „Testament“.

Prostor ispred Glavne bine zacrnio se od brojnih majica obožavalaca „Testamenta“, čiji je nastup na „Arsenalu“ prošao u duhu obeležavanja 20 godina od kultnog albuma The Gathering, sa koga su pevač Čak Bili i ekipa raspoloženo „otprašili“ D.N.R, Down for Life, Eyes of Wrath i Legions of the Dead.

Američki bend je između ostalih isporučio i Low, Stronghold, Practice What You Preach i Disciples of the Watch, a Knežev arsenal, istorijski prostor fabrike municije iz 19. veka, orio se od horskog pevanja gromoglasne publike, koja je na kraju „Testament“ ispratila sa ovacijama.

„Mnogo vam hvala što ste nam pokazali vašu ljubav. Volimo i mi vas. Budite takvi i sledeći put kada dođemo“, poručio je Bili.

„Testamentu“ su na Glavnoj bini prethodili vrsni kragujevački det metalci "Dead Joker" i folk metalci „Pero Deformero“ sa uobičajeno koktelom hitova kakvi su Gotičarka, Kauboj iz Bosne ili Došli smo do kraja puta, dok se na obližnjem ispunjenom „Garden stejdžu“ uživalo uz legendarno „Atomsko sklonište“.

Trio basiste Brune Langera počeo je raspoloženu svirku sa U vremenu horoskopa, da bi se stiglo do Paklenih vozača, Bez kaputa, Žutog kišobrana i Treba imat dušu.

Na „Gardenu“, smeštenom u drvećem natkrivenoj Zastavinoj bašti, svirali su prve večeri i "Mud Factory", „Majdan“, „Urban instinkt“, „Len džem“, „Odgovor“, „Vesela mašina“ i „Alitor“, dok je do ranih jutarnjih časova trajala žurka sa odabranim predstavnicima kragujevačke di-džej scene na „Eksplouziv stejdžu“.

Već prve večeri pokazala se kao uspešna i opravdana odluka da „Arsenal“ bude prvi srpski festival bez jednokratnih plastičnih čaša. Trajne plastične čaše brendirane „Arsenalovim“ vizualom mogle su se uz kauciju brzo dobiti na nekoliko istaknutih punktova u prostoru, a publika je mogla da uživa i u brojnim drugim sadržajima, kao što su „čilaut“ zona, kafići na otvorenom, štandovi sa suvenirima, majicama i pločama, i drugom.

Druge večeri „Arsenala“ 20. juna nastupaju Litl Stiven, Vlatko Stefanovski, Darko Rundek, „Ritam nereda“, Mile Kekin i brojni drugi. Kapije se otvaraju od 19.00, nastupi kreću od 20.00, a ulaznice se prodaju i na ulazu u festival.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво