„Snarki papi“ 23. juna na Kalemegdanu

Svetski poznati bend i dobitnik tri Gremi nagrade, „Snarki papi“, održaće koncert na teniskim terenima na Kalemegdanu 23. juna, u okviru "Musicology Barcaffe Sessions" koncertnog serijala, najavili su organizatori.

Kompozitor i basista Majkl Lig, osnovao je grupu „Snarki papi“ 2003. godine. Bend je počeo karijeru svirajući u podrumu picerije, od kada nisu prestali da sviraju. 

Deset godina bili su nepoznati javnosti, da bi postali svetski priznati bend, ovenčan Gremijima i drugim prestižnim nagradama koje su ih pozicionirale kao jedan od najboljih savremenih fjužn džez kolektiva, kroz koji je inače prošlo između 30 i 40 članova, od kojih je veliki broj u „regularnoj rotaciji“.

„Snarki papi“ najčešće nastupa u grupi od osam do deset ljudi, a u Beogradu nastupaju u punom sastavu planiranom za njihovu turneju "Immigrance" nazvanu po istoimenom albumu.

„Sa albumom 'Immigrance' želeli smo da istražimo neke ideje kojih se prethodno niko nije dotakao. Uspeli smo postignemo vibrantan zvuk i sirovu energiju. U Beogradu ćete čuti neke pesme sa novog albuma, ali i starije pesme“, izjavio je Majkl Lig.

Lig jedva čeka da ponovo izađe pred srpsku publiku 

Članovi benda poznati su pod nazivom "The Fam", a njihova bliskost jeste njihova najveća odlika na sceni. 

Na pitanje o tome šta članovi benda smatraju svojim najvećim uspehom, Lig kaže da su to nesumnjivo međuljudski odnosi.

„To što nastupamo zajedno već 15 godina, a svi se i dalje volimo, poštujemo i družimo. Postali smo prava porodica. Takođe me raduje ideja o tome da zarađujemo za život svirajući autorsku intrumentalnu muziku i radeći ono što volimo. Neprocenjivo“, rekao je Lig.

Ovaj kolektiv otvorenih ruku prima uticaje najrazličitijih tradicija, imajući u svom sastavu muzičare s različitim bekgraundom. Implementirajući svaku raznovrsnost, kreiraju jedinstveni sadržaj koji prenose na koncertima.

Majkl Lig je već nastupao u Beogradu sa svojim drugim bendom „Bokant“, i tada je istakao kako je reakcija publike bila izvanredna, te dodao da jedva čeka da, u punom sjaju, postavi svoj projekat, „Snarki papi“, pred srpsku publiku.

Koncertom „Snarki papija“ završiće se još jedna uspešna sezona koncertnog serijala, koja je dovela neke od najvirtuoznijih svetski priznatih muzičara u Beograd.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи