„Rigoleto“ otvorio prvi Festival opere u Novom Sadu

Premijerom opere „Rigoleto“ u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, počeo je prvi Festival opere, koji će trajati do 21. juna. Opera za najmlađe i konceptualno različite predstave obeležiće prvu smotru ovakve vrste u Novom Sadu. Ideja je da ovaj muzički žanr bude promovisan, a operska publika omasovljena.

Novosadski praznik operske muzike trajaće sedam dana, to jest do 21. juna, a publika će imati prilike da vidi konceptualno različite predstave, između ostalog, i opere za najmlađe.

„Koncerti za najmlađe, čini mi se, da su i najvažniji deo festivala, jer bi trebalo deci približiti i ovaj muzički žanr“, naglasila je Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Koncerti festivala biće izvođeni na nekoliko lokacija – u Srpskom narodnom pozorištu, novosadskoj Sinagogi, na brodu „Cepelin“ i u Katoličkoj porti.

Veče barokne opere i koncert operskih arija na programu su danas od 20 sati, u Novosadskoj sinagogi.

U nedelju, 16. juna, na programu je Dečiji dan, kada će biti izvedena opera za decu Snežana i sedam patuljaka, na brodu „Cepelin“, od 16 sati. Takmičenje solo pevača na programu su u utorak, od 10 sati, i u sredu, od 11 sati, u Srpskom narodnom pozorištu.

Gala koncert Mlade nade biće održan 20. juna, u Katoličkoj porti, od 20 sati kada će nastupiti pobednici takmičenja solo pevača i Vojvođanski simfonijski orkestar.

Gala koncert, povodom Svetskog dana muzike, kojim će svečano biti i zatvoren prvi Festival opere, biće održan 21. juna, u Srpskom narodnom pozorištu, od 20 sati.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво