Aleksina „Metamorfoza“ napokon pred publikom

Posle tri godine rada na pesmama, stigao je novi album Alekse Jelića. „Metamorfoza“, u izdanju PGP RTS-a, stiže u pravom trenutku jer je prepuna brzih ritmova, neophodnih tokom vrelih letnjih dana i noći.

Ovaj album je zahtevao od mene da se preispitam, da izaberem put kojim želim da idem, kaže Aleksa Jelić i ističe da je osluškivao razne znakove na koje je nailazio.

Objašnjavajući kako je došlo do naziva novog izdanja, Aleksa navodi da je sam život takav: „Tokom života doživljavamo promene, nailazimo na razne transformacije. Postoje one lepe od puberteta, dobijanja prvog posla, a postoje i one životne oko četrdesetih kada ‚drma sa svih strana“.

„Mislim da sam konačno slobodan i svoj. Ovaj album totalno predstavlja mene. I dalje igram, i dalje pevam, zabavljam i sebe i druge i to jenegde i moja uloga u ovom životu“, ocenio je Jelić dodajući da je i kao igrač prošao kroz metamorfoze.

Koreografije koje izvodi na sceni izvodi sa lakoćom, ipak iza toga stoji kontinuiran rad.

„Mi smo na ovom albumu radili od 2015. godine. Ponekad kad sam čuo Olivera Mandića da kaže: 'Radim godinama na albumu.' Pa što toliko? E, upravo zato“, objašnjava svestrani umetnik naglasivši da misli da je Metamorfoza metamorfoza za pop muziku u Srbiji.

U spotu za pesmu Trube sviraju koji najbolje najavljuje novi album pojavljuju se komšije iz zgrade u kojoj živi Aleksin tata, glumica Tanja Bošković i pevačica Vanesa Šokčić.

Aleksa obećava još nekoliko spotova, promociju albuma, a zatim i žive nastupe kako bi svih osam novih pesama stigle do publike.

broj komentara 0 pošalji komentar