„Lagana sreda“ u sredu pobedila na 5. „Bunt rok festivalu“

Oštra konkurencija od 12 bendova učinila je napetim finale 5. „Bunt rok festivala“ iz kojeg je bend „Lagana sreda“ izašao kao pobednik, dok su drugo i treće mesto zauzele grupe „Karpo“ i "Zero Two". Kao organizator festivala, RTS je najboljima dodelio nagrade od 100, 50 i 30 hiljada dinara.

Momci iz pobedničke „Lagane srede“ kažu da je nastup na „Bunt rok festivalu“ bilo jedinstveno iskustvo, da su im prijale kamere i pažnja, pa zbog toga nije ni bilo treme.

Pohvalili su i druge grupe, za koje su rekli da su bile fantastične i da ni sada ne mogu da veruju da su u takvoj konkurenciji uzeli bilo koju nagradu, a kamoli prvo mesto.

Ako su pobednici bili zaduženi za pravi rok vajb, onda se drugoplasirani bend „Karpo“ pobrinuo za nešto drugačiji zvuk – mešavinu surf roka i indi melodija.

„Za BRF smo se prijavili zato što je to odlična prilika da se oseti velika bina i doživi televizijsko iskustvo“, kažu iz grupe „Karpo“.

Isti sentiment deli i trećeplasirani sastav "Zero Two" iz Niša, a članovi ističu da je BRF bio dobra prilika da širi auditorijum čuje za njihov umetnički projekat, ma koliko on bio eksperimentalan.

Branka Glavonjić, autorka „Bunt rok festivala“ rekla je da sva izdanja festivala povezuje misija afirmacije domaće pop i rok scene.

„Izuzetno je važno da nove generacije dobiju šansu da se za njih čuje. Takođe, važno je da nam što širem auditorijumu pokažu, predstave na koji način vide i razmišljaju o muzici i svemu što ih okružuje“, istakla je Glavonjićeva.

Osim pomenutih novčanih nagrada najboljem gitaristi, basisti, bubnjaru i pevaču dodeljuju se i vredni instrumenti i druge nagrade, a sve to zahvaljujući prijateljima festivala – studiju „Bumerang“, lancu prodavnica IDEA, kući "Sing Media", „Metropolisu“ i Udruženju muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije.

Najbolji gitarista petog „Bunt rok festivala“ – Stefan Niketić (24), iz benda „Lagana
sreda“, kao nagradu je dobio gitaru (Vintage VS6VW) od lanca prodavnica IDEA. Najbolji basista je Petar Blagojević (23), iz grupe „Reci cimet“, a u njegove ruke otišla je bas-gitara (Vintage V96), koju mu je poklonio studio „Bumerang“.

Najbolji bubnjar je Ognjen Martinović (24), iz pobedničkog benda, a njemu je "Sing Media" darivala pedalu za bubanj (Mapex falcon single pedal). Najbolji pevač petog „Bunt rok festivala“ je Jovan Ilić (18), iz benda „Karpo“, pa mu je Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije poklonilo je mikrofon (Shure beta 58).

Titulu Pobednika publike osvojio je bend "Zyrion" iz Kragujevca. Njima je Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije takođe arivalo vrednu nagradu.

Osim toga, učesnici će dobiti prilike i da nastupaju na domaćim i regionalnim festivalima tokom ovog leta i jeseni. Najbolji na 5. BRF dobiće i profesionalne fotografije kao poklon još jednog prijatelja BRF-a, zatim video i audio produkciju i nastupe zahvaljujući centru „Milenijum“ iz Vršca.

A baš svi učesnici dobili su profesionalan, kvalitetan i reprezentativan snimak svojih debitanskih televizijskih nastupa. Kruna svega, u godini jubilarnog izdanja „Bunt rok festivala“ je kompilacija pesama pobedničkih bendova sa svih pet izdanja festivala zahvaljujući PGP-u RTS-a.

Članovi žirija finala petog „Bunt rok festivala“ bili su: Vlada Janković Džet, legenda srpskog rokenrola, gitarista i kompozitor Nikola Čuturilo, Vukašin Marković („Ajri Ef-Em“), Maja Cvetković („I-plej“), Aleksandar Popov - dr Pop („Ateist rep“), Miloš Georgijević Gera („Mortal kombat“) i Bojan Slačala („Štutgart onlajn“ i „Artan Lili“).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво