Prvi "Montenegro Beer Fest" od 26. jula na Cetinju

„Bajaga i instruktori“, „Van Gog“, Kiki Lesendrić i „Piloti“, „Negativ“ i „Električni orgazam“, samo su neke od muzičkih zvezda koje će se okupiti na prvom "Montenegro Beer Festu" koji će biti održan od 26. do 28. jula na Cetinju.

Zagrevanje za festival, koji se organizuje u saradnji sa "Belgrade Beer Festom", počeće već 18. jula održavanjem raznih programskih sadržaja na više lokacija u gradu. 

Prvi "Montenegro Beer Fest" će 26. jula otvoriti jedan od najpopularnijih srpskih rok bendova „Van Gog“, a nastupiće i crnogorska grupa „Perper“.

Tokom tri festivalske večeri binu će deliti još puno velikih imena regionalne muzičke scene: „Bajaga i instruktori“, Kiki Lesendrić i „Piloti“, „Negativ“, „Električni orgazam“, „Let 3“, „Neverne bebe“, „Bed kopi“, „Zoster“, „I plej“, Dragoljub Đuričić i mnogi drugi.

Jedan od organizatora festivala, direktor marketinga Beogradske kulturne mreže, Aleksandar Srdić je rekao da sa ponosom može da najavi prvi festival ove vrste koji Beogradska kulturna mreža realizuje van teritorije Srbije. Veruje da se kulturom i zabavom može menjati društvo, te da je sinergija sa Cetinjem kao prestonicom kulture Crne Gore, bio jedini izbor u građenju i očuvanju dobrog muzičkog ukusa.

Umetnička baklja 

Frontmen grupe „Van Gog“, Zvonimir Đukić Đule je rekao da Cetinje zaslužuje „umetničku baklju koja će se ovim festivalom prvi put ove godine zapaliti“.

„Centar umetnosti kroz istoriju nekad, ponovo centar umetnosti i srce okupljanja smisla, danas. Želim da ove godine Cetinje dobije zastavu umetnosti, pa da se smisao i poenta vrate tamo odakle su i krenuli na svoj put“, naveo je Đukić.

Direktor turističke organizacije Cetinja Oskar Huter rekao je da veruje da će se višestruki benefiti festivala osetiti i odraziti na sve oblike preduzetništva u ovom gradu.

„Verujem da ćemo zajedničkim snagama uspeti da se pokažemo, ne samo kao dobri domaćini, kako smo se uvek dokazivali, već kao i dobri organizatori posebno kada se uzme u obzir značaj ovako zahtevnog projekta“, rekao je Huter.

Naveo je i da je razvoj manifestacionog turizma cilj uprave grada, koja organizacijom ovog festivala želi Cetinje da učini najprestižnijom destinacijom.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво