Slatki zvuk dragačevske trube na obali Jadrana

Najbolji trubački orkestri zasvirali su u Herceg Novom, gradu bratimljenom sa Gučom. Zvucima trube pozvali su goste na ovogodišnji Sabor trubača od kojeg nas dele još dva meseca.

Kako najbolji trubački orkestri sviraju uživo na obali Jadranskog mora imali su priliku da čuju turisti koji su već stigli na odmor, ali i žitelji Igala i Herceg Novog.

Lako su pobednici prošlogodišnjeg Dragačevskog sabora trubača pozornicu u Guči zamenili ulicama grada festivala mimoze.

„Trudimo se da uzajamno sarađujemo i da privlačimo turiste iz naših destinacija i tako ćemo pospešiti te festivale i napraviti ih mnogo atraktivnijim“, kaže Pavle Obradović, direktor TO Herceg Novi.

Prijateljstvo i saradnja odavno traju, a muzika i festivali dodatna su kopča.

„Nešto što nas spaja i što će sigurno u budućnosti dati značajan zamaja u saradnji kako Herceg Novog i Lučana i Guče tako i zajednički Srbije i Crne Gore“, ističe Stevan Katić, predsednik opštine Herceg Novi.

„Mi smo povezani i Srbija i Crna Gora u svakom smislu, tako da sam Sabor u Guči je prilično posećen od građana Crne Gore tako da očekujemo da će ove godine biti isto tako“, dodaje Krsto Radović, predsednik SO Budva.

Zna se da truba najbolje zvuči u Guči, zato su domaćini ovogodišnjeg sabora trubača na pravi način pozvali i one koji to nisu doživeli da dođu u Dragačevo.

„Mnogo je značajno da se čuje i truba i Guča i da kažem svi ljubitelji Sabora trubača da dođu ove godine od 8. do 11. avgusta na 59. Sabor trubača u Guči“, kaže vođa trubačkog orkestra Marko Trnavac.

Ipak, da bez obzira gde čuju zvuke trube, obavezno uživaju, potrvdili su prolaznici na šetalištu kraj Jadrana koji su se začas uhvatili u kolo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво