„Si star“ festival u Umagu za tri dana posetilo 40.000 ljudi

Treći „Si star“ u Umagu je za tri dana, koliko je trajao, posetilo 40.000 ljudi, a po opštem mišljenju predstavlja do sada najbolje izdanje Exitovog istarskog festivala.

U laguni „Stela maris“, bez obzira i na kišovito vreme, posetioci su imali priliku da uživaju u nastupima „Vutang klana“, Nine Kravic, Svena Vata, IAMDDB, Mahmuta Orhana, Ilaria Alikantea, ali i regionalnih izvođača i grupa – „Bajage i Instruktora“, „Hladnog piva“, Vojka V, Marka Nastića, Petra Dundova i mnogih drugih.

„Vutang klan“ je u u samoj završnici održao koncert na „Si staru“, a njujorška ekipa dovela je duh Steten Ajlenda u kristalno plavu lagunu „Stela maris“.

Kako se navodi u saopštenju, publika je odreagovala repujući uglas njihove najveće hitove C.R.E.A.M, Triumph, Gravel Pit i brojne druge, a emotivni vrhunac koncerta bio je poziv tog uticajnog sastava na mir, čime je simbolično zaokružena poruka ljubavi i tolerancije koju su na počektu večeri na tribini #ShareLove (Deli ljubav) zajedno uputili Bajaga, frontmen „Hladnog piva“ Mile Kekin, gradonačelnik Umaga Vili Basanese i Dušan Kovačević, osnivač „Egzit“ i „Si star“ festivala.

Nastup „Vutang klana“, jedne od najvećih hip-hop grupa svih vremena, na Jadranu ujedno je i njihov jedini nastup u jugoistočnoj Evropi i jedan od svega 12 ukupno na celom kontinentu.

Nakon koncerta, članovi su izjavili da im je ovo bio najbolji nastup na celoj turneji.

Veče pre njih, nastupali su lideri svetske elektronske scene Sven Vat i Nina Kravic, koji su maestralno vodili publiku sve do jutarnjeg sunca, dok je nemački „tehno otac – papa Sven“, kako ga zovu milioni obožavalaca širom planete, podigao energiju na festivalu do najviše tačke sa lakoćom majstora koji ove godine slavi 20 letnjih sezona na famoznom španskom ostrvu Ibica.

Nini Kravic je publika dva puta skandirala ime uz atmosferu kakva se viđa samo na stadionskom rok koncertu, zbog čega je ruska umetnica čak dva puta produžavala set, sve dok sunce iznad lagune nije u potpunosti donelo duh famozne „Dens arene“ sa „Egzita“.

Sledeći događaj u festivalskom kalendaru je „Egzit“ koji će se održati od 4. do 7. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Po mnogima ovogodišnje izdanje je dosad i najjače, a glavni razlog je impresivan muzički program koji predvode legendarni „Kjur“, rok bend o kome se trenutno najviše priča „Greta van Flit“, nekrunisani kralj grajm scene „Skepta“ i nova hip-hop diva IAMDDB, kao i najčuveniji di-džej svih vremena Karl Koks.

Na preko 40 bina i muzičkih zona u Novom Sadu ove godine će nastupiti i di-džej tandem Dimitri Vegas i Lajk Majk, di-džej Snejk, „Čejnsmokersi“ i mnogi drugi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво