Vremeplov dr Neleta Karajlića na Tašmajdanu

Dr Nele Karajlić održao je na stadionu Tašmajdan svoj prvi veliki koncert pred beogradskom publikom. Sa „Osiromašenim uranijumom“ izveo je najpre hit „Javi mi, ja ću čekati“, a usledili su ostali hitovi „Pušenja“.

Pred oko 8.000 gledalaca, dr Nele Karajlić izveo je pesme „Zabranjenog pušenja“, kao i pre 23 godine.

U svojevrsnom muzičkom vremeplovu, budući da je danas Dan mladosti, Nele je podsetio i na pionirske marame.

„Pionirsku maramu smo zaboravili 1984/85, tada je bila poslednji put u mojoj kući negde zaturena. Posle smo se drug Tito i ja posvađali, imali smo mali nesporazum, ali evo došao sam da se pomirimo, pošto je praštanje deo mog emotivno-intelektualnog koncepta“, objasnio je Nele.

Priznaje da, bez obzira na sve, voli i ovaj 25. maj, jer ga podseća na mladost i neko lepo doba.

„Taj pojam maja i Jugoslavije iz onog vremna, ako otkačimo taj politički deo, bilo je nešto veoma pozitivno. Jugoslavija je bila zemlja u kojoj su ljudi bili nasmejani, a u zemljama koje su nastale posle nje nema nasmejanih ljudi“, rekao je dr Nele Karajlić.

Neletove pesme Ženi nam se Vukota, Gile šampion, Nedelja kad je otišo Hase, Il si bos il si hadžija, Dan Republike, Guzonjin sin, Fikreta, i mnoge druge su bezvremenski hitovi i podjednako se doživljavaju kao i pre 20 godina.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 26. maj 2019, 20:45) - anonymous [neregistrovani]

dr Nele Kurajlic je - legenda, sa velikim smislom za umetnost. Mene je odusevio sa pesmom: Zeni nam se Vukota, nezvanicni.....

......"distributer" - Marlbora! Znaci - svercer!!!

(nedelja, 26. maj 2019, 19:24) - zeks [neregistrovani]

Nele car

Fantastican koncert!!!