Andre Riju i njegov orkestar oduševili beogradsku publiku

Holandski violinista i dirigent Andre Riju, priredio je muzički spektakl koncertom sa svojim „Johan Štraus orkestrom“, koji je publika u Beogradu ispratila ovacijama.

Андре Рију и његов оркестар одушевили београдску публику Андре Рију и његов оркестар одушевили београдску публику

Jedan od najpopularnijih svetskih muzičara, održao je tročasovni koncert u prepunoj „Štark areni“, izvodeći mnogobrojne popularne numere, operske arije, valcere, a na bis više pesama, među kojima i Tamo daleko.

Moderni „kralj valcera“ i njegov orkestar sa 60 članova iz numere u numeru su oduševljavali publiku, koja je gromoglasnim aplauzima nagrađivala harizmatičnog Holanđanina, a u završnici koncerta zvuci valcera Na lepom plavom Dunavu mnoge su digli na noge.

Koncert je bio ispunjen veličanstvenim zvucima valcera, arijama iz poznatih opera, kao što su Arija ljubavi iz Rigoleta, Pučinijeva Nessun dorma, bilo je i tanga, a čule su se i druge popularne melodije koje su razgalile publiku, posebno u drugom delu koncerta i posle izvođenja više numera na bis, kada su usledili Vinska pesma iz Travijate, Grk Zorba...

Bila je to savršena zabava sa svetski poznatim, romantičnim i emotivnim melodijama, kao što su Volare, You Raise Me Up, Falling In Love...

Koncert je upotpunjen i muzičkim iznenađenjima, humorom i vrhunskim međunarodnim solistima.

Uz orkestar sa 60 članova nastupili su i grupe „Platin tenors“, kao i svetski poznati soprani ili muzičari iz Rusije koji su izveli Larinu pesmu, Kaljinku.

Riju je zabavljao publiku svojim komentarima između pesama, a glavna poruka 69-godišnjeg umetnika bila je da muzika spaja i leči ljude, briše granice.

Da bi utisci bili još dublji, osmišljena je bogata scenografija koja je dopunila atmosferu svake numere, a tome su doprineli i raskošni kostimi izvođača i scenski efekti.

„Muzika i posebno valcer veoma su važan deo mog života“, rekao je svojevremeno Andre Riju.

„Ako neki muzički komad dodirne moje srce, dodirnuće i vaše. Ova predivna muzika omogućava mi da svetu donesem veselje i radost života. Sve je dopušteno na mojim koncertima: smejanje, plakanje, ples, pevanje. Emocije su tajna mog uspeha“, zaključio je Riju.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво