Andre Riju pred nastup u Beogradu: Na mojim koncertima je sve dopušteno

Holandski violinista i dirigent Andre Riju večeras nastupa sa svojim „Johan Štraus orkestrom“u „Štark areni“, u sklopu ovogodišnje svetske turneje.

Jedan od najpopularnijih svetskih muzičara, Andre Riju, proslavljen je kao moderni „kralj valcera“, koji od Meksika pa sve do Australije, godišnje na svojim koncertima okupi oko 600.000 gledalaca. 

Harizmatični Holanđanin već više od 30 godina obilazi svet sa svojim šezdesetočlanim orkestrom, najvećim privatnim orkestrom na svetu.

Njegovi koncerti predstavljaju vatromet emocija. Na oko 100 koncerata godišnje, Riju pruža savršenu zabavu sa svetski poznatim, romantičnim i emotivnim melodijama, kao i brojnim iznenađenjima, humorom i vrhunskim međunarodnim solistima.

„Muzika, i posebno valcer su veoma važan deo mog života. Ako neki muzički komad dodirne moje srce, dodirnuće i vaše. Ova predivna muzika omogućava mi da svetu donesem veselje i radost života. Sve je dopušteno na mojim koncertima: smejanje, plakanje, ples, pevanje. Emocije su tajna mog uspeha“, kaže Riju.

Na koncertu će se čuti valceri, muzika iz filmova, mjuzikala, opera...

Maestro masa

Riju i njegov orkestar pokazali su da klasična i valcer muzika mogu da se izvode na svetskim turnejama podjednako uspešno kao i pop ili rok muzika.

Da bi se omogućilo da ogromna produkcija efikasno putuje između kontinenata, čudesni kostimi, instrumenti i scenska struktura postoje u četiri kopije.

Riju je prodao više od 40 miliona albuma i osvojio 500 platinastih nagrada, a Njujork tajms ga naziva „maestrom masa“.

Pregledi njegovih snimaka na Jutjubu prelaze milijardu, a više od 3,4 miliona obožavalaca prati „kralja valcera“ na Fesjbuku.

U julu 2018, Andre Riju je održao svoje fantastične godišnje koncerte na otvorenom u rodnom gradu Mastrihtu u Holandiji. Prvi put, više od 150.000 obožavatelja iz više od 80 zemalja pridružilo se spektakularnim koncertima na Vrijthofu tokom 13 večeri.

Violinu je počeo da svira kao petogodišnjak, diplomirao je na Kraljevskom konzervatorijumu u Briselu, a „Johan Štraus orkestar“ osnovao je 1987. godine.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи