Island će biti kažnjen zbog palestinske zastave na „Evrosongu“?

Iz Izraelskog javnog servisa, koji je prenosio finale Pesme Evrovizije, saopšteno je da bi organizatori mogli da kazne islandske učesnike „zbog neovlašćenog prikazivanja palestinskih zastava“.

U toku prenosa subotnjeg finala takmičenja za najbolju pesmu Evrope, članovi eklektik-pank sastava „Hatari“ podigli su šalove sa palestinskim zastavama. 

Pevač Klemens Nikulason Hanigan pokazao je rukom znak „V za pobedu“, a mnogi u Tel Avivu su na to odgovorili povicima negodovanja, prenosi Rojters.

„Islanđani će očigledno biti kažnjeni od strane Evropske radiodifuzne unije (EBU), koja zaista nije tolerantna prema onima koji krše pravila“, izjavio je za Inet TV Eldad Koblenz, izvršni direktor izraelske javne televizije Kan.

Pravila EBU dozvoljavaju diskvalifikaciju takmičara koji se ne pridržavaju zahteva da muzičko takmičenje bude „nepolitički događaj“.

Na pitanje koje su potencijalne kazne, portparol EBU je rekao da su u prošlosti za kršenje pravila primenjivane finansijske sankcije.

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 19. maj 2019, 19:53) - anonymous [neregistrovani]

Bila je zastava "Kosova" prošle godine Na Evroviziji

pa nikom ništa. Palestinska zastava je priznata u Ujedinjenim nacijama.

(nedelja, 19. maj 2019, 19:50) - anonymous [neregistrovani]

Opet dvostruki standardi

Koliko je puta politika umjesala prste pa niko nije bio kaznjen? Ruskinja nije mogla ucestvovati zbog Ukrajine, a Ukrajinci su zabranili svom kandidatu ucesce zbog stava o Rusiji? I jesu kaznili Ukrajinu, nisu?!

(nedelja, 19. maj 2019, 19:32) - anonymous [neregistrovani]

..

...dok mi moramo da trpimo zastavu kosova na svecanosti povodom pobede u I svetskom ratu u Francuskoj.

(nedelja, 19. maj 2019, 18:35) - anonymous 1950 [neregistrovani]

Evrovizija

Svaka čast pojedinim učesnicima ali ostalo je bila parada dekadencije i kiča.
Možda smo pristrasni ali Nevena je pokazala svima svoje glasovne mogućnosti.