Večeras počinje „Evrosong“

U Tel Avivu počinje najdugovečniji televizijski šou program na svetu - „Pesma Evrovizije“. Na prvoj polufinalnoj večeri nastupa predstavnica Srbije, Nevena Božović.

Ceremonijom simboličnog defilea učesnika narandžastim tepihom, koji je održan u nedelju uveče u centru Tel Aviva, zvanično je otvoreno ovogodišnje takmičenje za „Pesmu Evrovizije“.

Mogli su se videti doterani, adekvatno i primereno odeveni, ali i neobično stilizovani, prenaglašeni i upadljivi, no to i jeste karakteristika ovog muzičkog spektakla.

Srpskoj delegaciji sva pažnja je usmerena na nastup naše učesnice, Nevene Božović, i prvo polufinalno veče.

„To su ljudi koji prate 'Evrosong', koji znaju puno o svima nama, što me svaki put ponovo iznenadi, tako da, lepo je biti ovde ponovo“, kaže naša predstavnica.

„Nevena ima izuzetan glas, pesma je, takođe, jako moćna. Njen izgled, kostim, šminka. Zato smo hteli da u nastupu akcenat stavimo samo na nju i da nekim scenskim, svetlosnim, grafičkim elementima pojačamo ono što ona iznosi kroz svoj glas na scenu. Ove godine po prvi put imamo animaciju kojom smo pokušali da pojačamo taj utisak. Svetlost smo napravili malo kontrastnije, što će publika videti u prvom polufinalu“, objašnjava reditelj nastupa, Miodrag Kolarić.  

Po deset država koje u dva polufinala osvoje najveći broj glasova takmičiće se u finalu, 18. maja, zajedno sa takozvanom, „velikom petorkom“ koju čine Britanci, Španci, Nemci, Italijani i Francuzi, a direktan plasman u finale ima i Izrael, kao zemlja domaćin.

Prema prognozama svetskih kladionica, u takmičenju za najbolju pesmu Evrope najveće šanse za pobedu ima Holandija, a među favoritima su i Rusija, Italija, Švedska i Francuska.

Inače, 64. „Evrosong“ se održava pod sloganom "Dare to Dream" – „Usudi se da sanjaš“, u hali „Ekspo“ Tel Aviv, čiji Paviljon dva, u kom je smeštena bina, zauzima prostor od 50.000 metara kvadratnih.

Prvo polufinale „Pesme Evrovizije“ prenosimo od 21 sat na našem prvom programu i na kanalima RTS HD, RTS Svet i RTS Planeta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво