Tasovac: „Fantazija“ na poljančetu namenjena je svim generacijama

Na velikom, besplatnom koncertu na otvorenom, koji će se održati 23. juna, na pikniku na Ušću, Beogradska filharmonija zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, izvešće čuvenu Diznijevu „Fantaziju“ uživo.

Pored čuvenih scena trijumfalnog „Diznijevog“ klasika kao što su Čarobnjakov učenik sa Mikijem Mausom, ili legendarnog plesa nojeva, nilskih konja, slonova i krokodila, publika će videti i nove sekvence iz obnovljenog remek dela.

„Ja sam ona generacija koja se još uvek seća onog crtaća u 19.15. Sada je upravo trenutak da možemo da dovedemo naše klince, neki koji su bili dovoljno aktivni u svoje vreme mogu i svoje unuke da dovedu na poljanče, na mesto gde će biti buduća zgrada Beogradske filharmonije“, rekao je Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, gostujući u Beogradskoj hronici.

Tasovac smatra da je u „Diznijevoj“ Fantaziji fantastično ukomponovana klasična muzika sa onim što se dešava na velikom platnu i siguran je da će u nastupu uživati sve generacije.

„Kada se na jednom mestu nađe toliko ljudi sa toliko dobrih emocija, verujte da oni jedni drugima predaju te emocije. Ja se sa velikom ljubavlju sećam naših prethodnih koncerata gde je prve godine bilo 20.000 ljudi, sledeće godine 40.000 ljudi, a sada očekujemo 50.000 ljudi. Pritom, tišina tokom izvođenja muzike je potpuno kao da se nalazite u koncertnoj sali“, rekao je Tasovac.

Dodaje da je bilo potrebno dve godine da se završe pregovori sa kompanijom „Volt Dizni“.

Kaže da se u Fiharmoniji neprekidno radi neverovatnim tempom. Već 13. maja kreće prodaja karata za sezonu 19/20, koja počinje u septembru. Nova sezona posvećena je Ludvigu van Betovenu i imeće specifične novine.

„Meni je pala na pamet ideja da napravimo koncerte za trudnice i da to bude nešto što je lepo, jer apsolutno sva istraživanja pokazuju da bebe u stomaku čuju muziku“ kaže direktor Beogradske filharmonije.

Sledeća sezona, posvećena je Betovenu jer se 2020. godine obeležava 250 godina njegovog rođenja. Zato se sezona zove „Betoven, čovek koji je promenio svet“.

„Fiharmonija će imati šansu da se odmeri sa najboljim orkestrima Evrope i sveta. Biće to jedan omaž, verovatno najvećem pankeru svih vremena, Ludvigu van Betovenu“, najavio je Tasovac i pozvao sve, da dođu na izvođenje Fantazije, i da, „ponesu ćebence, dobro raspoloženje i kokice“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи