„Nišvil“ obeležava Svetski dan džeza u dve države

Džez festival „Nišvil“ obeležiće 30. april, Svetski dan džeza, u dve države i četiri grada sa 10 koncerata.

Koncerti će biti održani u Dimitrovgradu, Bujanovcu, Tirani i Nišu, a predstaviće se bendovi niške džez, bluz i vorld mjuzik scene. 

Priključiće im se i domaći muzičari, da bi se zvanični program spontano pretvorio u džem-sešn, što po tradiciji predstavlja poseban užitak za publiku, ali i za muzičare na bini.

U Tirani će gostovati niški etno džez sastav "Jazzotheria" u hotelu „Ragner". U Domu kulture u Dimitrovgradu nastupiće bluz rok bend „Kolege", a u Domu kulture u Bujanovcu sviraće vorld mjuzik sastav "Irish Clovers".

U Nišu će biti održan matine koncert ispred muzeja „Nišvil džez“ u Tvrđavi, gde će nastupiti bendovi "Nissville Youth Arkestra", "South Rail Messengers" i "Sirius A Dis Arkestra".

Celovečernji program u Nišu biće i ovom prilikom održan u klubu "Feedback".

Nosilac programa biće niški džez fjužn sastav "Stone Heads", a nastupiće i poznati uigrani dvojac di-džej Master Flow iz Novog Sada i di-džej Loptica iz Niša.

Po tradiciji, predviđen je i džem sešn na kome će nastupiti niški renomirani muzičari.

Na sve programe povodom Svetskog dana džeza ulaz je besplatan.

Poslednji dan aprila UNESCO je, na inicijativu Herbija Henkoka, proglasio Svetskim danom džeza i obeležava se od 2012. godine, uz obrazloženje da je u poslednjih 100 i više godina džez postao glas slobode i tolerancije u brojnim zemljama sveta.

broj komentara 0 pošalji komentar