Islandski dvojac „Gus-Gus“ 11. maja u „Barutani“

Jedan od najpopularnijih elektronskih sastava, islandska avangardna atrakcija „Gus-Gus“, nastupiće 11. maja u „Barutani“ na Kalemegdanu.

„Gus-Gus“ su miljenici publike koja voli dobre žurke i plesnu muziku, nordijski elektro zvuk, kao i magične i uzbudljive žive nastupe sa umetničkim pečatom. Na samim počecima, njihova muzika je bila pod snažnim uticajima trip-hopa, koji su vremenom zamenili za klupski haus zvuk s euforičnim pop senzibilitetom očaravajućih emocija i energije.

Grupa je nastala 1995. godine u Rejkjaviku kao kolektiv muzičara, producenata, filmskih stvaralaca i izvođača, dok su danas duo koji čine pevač Danijel Agist Haraldson i Birgir Lorarinson.

Poznati su po eklektičnom zvuku i nekonvencionalnoj fuziji elektra, tehna, trip-hopa i hausa, uspešno ukomponovanoj sa popom i drugim muzičkim žanrovima. Sarađivali su s nekim od najpoznatijih imena elektro i pop scene, među kojima su i Bjork, Rošin Marfi, „Depeš mod“ i drugi.

Za skoro tri decenije karijere, „Gus-Gus“ su izdali deset studijskih albuma. Proslavili su se svojim drugim albumom Polydistortion (1997), jednim od najboljih diskografskih dragulja devedesetih, posle kojeg su usledili nastupi širom sveta.

Na svetske top-liste dospeli su nekoliko godina kasnije singlom David, sa četvrtog studijskog albuma pod nazivom Attention (2002). Njihovo komercijalno najuspješnije izdanje je Arabian Horse (2011) na kojem su se našli hitovi Over i Arabian Horse.

Tri godine kasnije objavljen je Mexico koji je osvojio plesnu publuku singlom Obnoxiously Sexual. Poslednji album Lies Are More Flexible objavljen je prošle godine, a predstavlja fuziju ambijenta, dauntempa, progresiv hausa i neo-elektronike uz dozu italodiska osamdesetih i retro sintvejva, koji slušaoca vodi na emotivno putovanje kroz osam novih numera, predvođenih prvim singlom Featherlight.

Iako je razvojem tehnologije elektronska muzika vrlo napredovala, „Gus-Gus“ se ne prilagođavaju trendovima, pa i dalje koriste analognu opremu uz pomoć koje kreiraju pravi elektronski zvuk.

Ograničen broj ulaznica po ceni od 1.190 dinara za parter i 1.790 dinara za VIP platformu nalazi se u prodaji putem „Tiketvižn“ i „Gigs tiks“ prodajnih mreža.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво