Islandski dvojac „Gus-Gus“ 11. maja u „Barutani“

Jedan od najpopularnijih elektronskih sastava, islandska avangardna atrakcija „Gus-Gus“, nastupiće 11. maja u „Barutani“ na Kalemegdanu.

„Gus-Gus“ su miljenici publike koja voli dobre žurke i plesnu muziku, nordijski elektro zvuk, kao i magične i uzbudljive žive nastupe sa umetničkim pečatom. Na samim počecima, njihova muzika je bila pod snažnim uticajima trip-hopa, koji su vremenom zamenili za klupski haus zvuk s euforičnim pop senzibilitetom očaravajućih emocija i energije.

Grupa je nastala 1995. godine u Rejkjaviku kao kolektiv muzičara, producenata, filmskih stvaralaca i izvođača, dok su danas duo koji čine pevač Danijel Agist Haraldson i Birgir Lorarinson.

Poznati su po eklektičnom zvuku i nekonvencionalnoj fuziji elektra, tehna, trip-hopa i hausa, uspešno ukomponovanoj sa popom i drugim muzičkim žanrovima. Sarađivali su s nekim od najpoznatijih imena elektro i pop scene, među kojima su i Bjork, Rošin Marfi, „Depeš mod“ i drugi.

Za skoro tri decenije karijere, „Gus-Gus“ su izdali deset studijskih albuma. Proslavili su se svojim drugim albumom Polydistortion (1997), jednim od najboljih diskografskih dragulja devedesetih, posle kojeg su usledili nastupi širom sveta.

Na svetske top-liste dospeli su nekoliko godina kasnije singlom David, sa četvrtog studijskog albuma pod nazivom Attention (2002). Njihovo komercijalno najuspješnije izdanje je Arabian Horse (2011) na kojem su se našli hitovi Over i Arabian Horse.

Tri godine kasnije objavljen je Mexico koji je osvojio plesnu publuku singlom Obnoxiously Sexual. Poslednji album Lies Are More Flexible objavljen je prošle godine, a predstavlja fuziju ambijenta, dauntempa, progresiv hausa i neo-elektronike uz dozu italodiska osamdesetih i retro sintvejva, koji slušaoca vodi na emotivno putovanje kroz osam novih numera, predvođenih prvim singlom Featherlight.

Iako je razvojem tehnologije elektronska muzika vrlo napredovala, „Gus-Gus“ se ne prilagođavaju trendovima, pa i dalje koriste analognu opremu uz pomoć koje kreiraju pravi elektronski zvuk.

Ograničen broj ulaznica po ceni od 1.190 dinara za parter i 1.790 dinara za VIP platformu nalazi se u prodaji putem „Tiketvižn“ i „Gigs tiks“ prodajnih mreža.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 22. apr 2019, 19:30) - anonymous [neregistrovani]

Koan

Dovedite Koan, duo Vladimir Sedov i Roman Aleksejev ili alias Daniel Roeth & William Gray. Stvaraju blaženstvo od muzike, hiperproduktivni su.