Koncert Nebojše Maksimovića 25. aprila u Kragujevcu

Renomirani pijanista Nebojša Maksimović održaće koncert 25. aprila od 20 sati u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije. Na programu su dela Roberta Šumana i Franca Lista, a ulaz na koncert je slobodan.

Maksimović je sa dve godine počeo da svira klavir, a već sa četiri je upisao muzičku školu. Diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, na koji je primljen sa petnaest godina.

Magistrirao je kako na matičnom fakultetu, tako i na Akademiji „Santa Čečilija“ u Rimu. Doktorirao je na FMU u Beogradu, odbranivši prvi umetnički doktorat na toj instituciji.

Nosilac mnogobrojnih značajnih nagrada i priznanja u zemlji i inostranstvu, Nebojša Maksimović se i usavršavao kod mnogih priznatih svetskih pedagoga.

Održao je više stotina solističkih resitala, a nastupao je i kao solista sa raznim orkestrima u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj, Italiji i Grčkoj.

Godine 2012. njegov snimak solističkog koncerta u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine postao je hit godine na „Top listi klasične muzike Radio Beograda 2“, a 2014. godine hit nedelje sa rekordnim brojem glasova u toj emisiji.

Pored izvođačke karijere, Nebojša Maksimović se bavi i pedagoškim radom kao vanredni profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Koncert istaknutog umetnika, čiji stil odlikuje poseban virtuozitet, održava se u okviru koncertne sezone "Convivium Musicum '19" uz podršku Grada Kragujevca, Filološko-umetničkog fakulteta, Muzičke škole „dr Miloje Milojević“, Muzičkog centra Kragujevac i ostalih prijatelja manifestacije.

broj komentara 0 pošalji komentar