Bajaga: Najbolje je kada te kolege nagrade

U Ateljeu 212 dodeljene su nagrade Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike. Među nagrađenima je i Momčilo Bajagić Bajaga koji ističe da je najbolje kada umetnik dobije nagradu od kolega. Novi album sa „Instruktorima“ još nije u planu, ali Bajaga najavljuje izlazak DVD-a sa beogradskog koncerta koji je snimao RTS.

Posle više od 40 godina rada, 35 godina sa „Instruktorima“ i šest godina sa „Ribljom čorbom“ pre toga, Bajaga ističe da je nagrada bilo mnogo.

„Naše udruženje - Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike - jedno je od najuglednijih muzičkih udruženja u Srbiji, a ovo je drugi put da rade ovakvu jednu dodelu. Tokom karijere dobijao sam razne nagrade i sve su mi drage, ali su najbolje one od kolega“, kaže Bajagić koji priznaje da ne zna tačan broj priznanja koje je dobio.

Prva pesma koju je snimio je neka sa albuma „Riblje čorbe“ pokvarena mašta i prljave strasti – Nemoj srećo, nemoj danas ili Evo ti za taksi.

„Najpopularnija, to jest najslušanija pesma na Jutjubu je Tišina, a ima još 20 pesama sa tako velikim brojevima, a slično je i na koncertima. Tu su i 442, Plavi safir i Moji drugovi“, ističe Bajaga nabrajajući najveće hitove benda.

Komentarišući opstanak na muzičkoj sceni i eventualne prave i pogrešne odluke, popularni muzičar navodi da misli da je put kojim je išao bio baš kako treba, ali da ne može da se zakune da ne bi nešto promenio kada bi mogao da se vrati na početak.

„Mi nismo imali problema sa normalnim stvarima. Imali smo, ja bar, sa stvarima na koje ne možeš da utičeš. Živeli smo u pet država, a nisam se selio nikad, bilo je jedno dva-tri rata, pa sankcije“, kaže kantautor dodajući da bend nikada nije izdao album „u dobro vreme“.

Taktiziranja nije bilo, kaže, i trajanje pripisuje tome što su „Instruktori“ bend koji je najviše koncerata svirao uživo.

„Mi smo svirali u bivšoj Jugi u svakom mestu u koje je stigla struja“, rekao je Bajagić i otkrio da bend i dalje vežba pred svaki koncert, turneju.

Budući da je prethodni album U sali lom izašao pre godinu dana, novo izdanje još nije na vidiku, ali pauza svakako neće biti šest godina, koliko je prošlo između prethodna dva albuma.

„Izašao nam je pre mesec dana živi album sa nastupa u Pulskoj areni – U Puli lom, a pokušaćemo da uradimo za RTS koji je snimao koncert u Areni, i emisiju i DVD“, najavio je Bajaga.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 19. apr 2019, 10:09) - Anastasia [neregistrovani]

Bajaga

Legenda, koju volim, najvise! ❤️

(petak, 19. apr 2019, 02:07) - anonymous [neregistrovani]

London

Bio si u londonu u najgorem klubu kojeg ja znam i nemoj pričati o poklonima itd obukao si se .Što nisi pevao u petak nego u četvrtak veče .Cena je druga da uštedims .. sve se moze kad se hoće. Pozz LONDON KARMA