„Buđenje“ uz Muzikon na Kolarcu

U čast proleća, kamerni orkestar Muzikon organizuje „Buđenje“ istoimenim koncertom u Velikoj sali Zadužbine „Ilija M. Kolarca” u četvrtak 25. aprila od 20 časova.

Treći koncert Level ap! sezone predvodiće gostujući muzičari iz Holandije, koncertmajstor kamernog orkestra "Concertgebouw", Jelena Ristić (violina) i solista Arnhem filharmonije Bram Kreftmejer (oboa).

Muzikon će publici prirediti Buđenje uz izrazita koncertantna dela baroka i predivnu Mocartovu Simfoniju broj 29.

Pored sjajnih gostiju iz Holandije na ovom koncertu gostuju i hornisti Mihajlo Bulajić i Teodor Blagojević, kao i oboistkinja Jelisaveta Pešić.

Jelena Ristić je po završetku studija u Novom Sadu upisala Master studije na Konzervarorijumu Amsterdam u klasi profesora Ilje Gruberta.

Tokom studija pobeđuje na audiciji za jednog od koncertmajstora u filharmoniji Arnhem u Holandiji. 

Kao koncertmajstor često gostuje u Danskoj, u orkestrima Kopenhagen filharmonija i Odense filharmonija.

Od 2013. godine stalni je član prvih violina Kraljevskog orkestra Holandije (Royal Concertgebouw orchestra) i koncertmajstor je kamernog orkestra u sastavu "Concertgebouw"-a.

Kao solista nastupa sa orkestrima širom Holandije, dok je za vreme školovanja u Srbiji nastupala sa Niškim simfonijskim orkestrom i Novosadskim akademskim orkestrom. Kao član orkestra "Concertgebouw", nastupa širom sveta sa najboljim svetskim solistima i dirigentima sadašnjice.

Bram Kreftmejer je završio studije oboe na konzervatorijumu Utreht, u Holandiji, u klasi profesora Ernesta Rombojta.

Kao vrlo mlad muzičar postaje prva solo oboa Arnhem Filharmonije iz Holandije i redovno gostuje u orkestrima "Royal Concertgebow" i roterdamske filharmonije.

U orkestru "Combattimento Amsterdam" nastupa isključivo kao solista, a sa njima je snimio i brojne albume. Sa orkestrom "Combattimento" nastupao je na svim kontinentima. Član je renomiranog kamernog duvačkog ansambla „Heksagon“. Docent je na fakultetu Artez na odseku oboe.

broj komentara 0 pošalji komentar