Šansa za mlade izvođače da nastupe na „Egzitu“

Festival „Egzit“ i savez udruženja Omladinske prestonice Evrope Novi Sad, pokreću konkurs za mlade izvođače kojima se pruža šansa da nastupe na nekoj od bina na Petrovaradinskoj tvrđavi od 4. do 7. jula.

Nakon prijave putem aplikacije na sajtu exitfest.org, na konkursu koji će trajati do 20. aprila, muzički žiri pozvaće odabrane kandidate da se pokažu na binama u čak sedam gradova širom Srbije, dok će najbolji među njima nastupiti na „Egzitu“.

Tako će tokom maja kamper OPENS-a i „Egzita“ posetiti Suboticu, Pančevo, Užice, Zaječar, Niš i Kruševac, a 8. juna dolazi i u Novi Sad, gde će biti održane audicije, ne samo za najbolje mlade bendove, nego i za didžejeve.

Prednost u prijavi imaće mladi (do 30 godina) muzičari, a najbolji sastavi i umetnici nastupiće od 4. do 7. jula na "OPENS State of Exit" zoni, „Fjužon pabu“ i „Eksplouziv“ bini.

Konkurs će trajati do subote, 20. aprila, kad je poslednji dan za prijavu, a odabrani muzičari biće obavešteni o tome do četvrtka, 25. aprila.

Zainteresovani u prijavi mogu da označe najbliži grad u kojem bi želeli da nastupe, te će muzički kamper od 4. maja posetiti šest gradova širom Srbije, da bi 8. juna doputovao u Novi Sad na takmičenje najboljih novosadskih bendova. Narednog dana, u nedelju 9. juna u istom gradu biće održan okršaj najtalentovanijih di-džejeva prijavljenih putem OPENS konkursa, a odabrani će nastupiti za di-džej pultom na zoni "Opens State of Exit".

Selektorski tim OPENS Play@Exit konkursa činiće koordinatorka za međunarodnu saradnju OPENS-a, Valentina Antić, kao i članovi tima „Egzita“, Milan Rakić, Igor „Zgro“ Todorović i Miroslav Miletić.

Neophodno je da svi zainteresovani, putem forme dostupne na sajtu festivala, pošalju najmanje dve svoje numere dostupne na nekom od striming servisa, te da ih uz prateću biografiju, fotografiju i naznačen muzički žanr uvrste u svoju prijavu. Muzičari se u prijavnom formularu opredeljuju i za grad gde bi želeli da nastupe i pokažu svoje muzičko umeće.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи