„Crni Srbi“ na „Egzitu“

Festival „Egzit“ obradovao je obožavaoce dugačkom listom vodećih svetskih i regionalnih hip-hop izvođača, koji će nastupati na festivalu na Petrovaradinskoj tvrđavi od 4. do 7. jula. Na glavnoj bini nastupiće jedan od najveštijih svetskih repera i aktivista, Skepta, trap-džez diva AMDDB, i tvorac jednog od najvećih hip-hop hitova, Dizajner.

Organizatori najavljuju da će od ove godine na festivalu „Egzit“ postojati i Kokta bit bina, sa impresivnim spiskom regionalnih i lokalnih zvezda među kojima su Vojko V, Klinac, Krešo Bengalka, popularni regionalni sastavi „Buntai“, „Haj fajv“, „Krankšvester“. 

Pridružuje im se, kako organizatori navode, i krajnje unikatan fenomen na svetskoj muzičkoj sceni, američka grupa „Blek Serbs“,  koja je kod nas za kratko vreme stekla brojne obožavatelje. Originalna ekipa iz Čikaga, broji pet Amerikanaca među kojima je jedan član poreklom iz Srbije, a u pesmama vešto kombinuju srpski i engleski, bez obzira koji im je maternji jezik.

Most između balkanskog i američkog mentaliteta 

Publika ih je upoznala kao „Crne Srbe“ – kolektiv koji je snimao humorističke Jutjub klipove, na originalan način gradeći most između balkanskog i američkog mentaliteta, a izazvali su pravi „zemljotres“ na domaćoj hip-hop sceni kada su počeli redom da objavljuju hitove poput Srbija do Tokija, Balin lajk Jokić, Rintam i Kako hoćeš.

Njihove pesme već broje milionske cifre, a nedavno su ponudili nove materijale među kojima je i „Čard ap“.

Njihove visokoenergične numere, koje sami nazivaju „svemirskim pankom“ jasno i glasno poručuju da se beskompromisni „Blek Serbs“ ne boje eksperimentisanja. Bez dlake na jeziku, ne libe da se uhvate u koštac i sa teškim temama, te su pre nekoliko meseci objavili pesmu Znam to nije lako, koja govori o depresiji i suicidnim mislima.

Sve brže nestaje serija ulaznica za festival po ceni od 6.490 dinara, koja i dalje donosi 55 odsto uštede u odnosu na finalnu cenu. Aktuelna cena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa „Kjur", sada iznosi 2.990 dinara za parter i 4.990 dinara za fan pit. Trenutna cena Gold VIP ulaznica za prvu noć je 12.000 dinara.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво