Džezerski spoj mladosti i iskustva

Jovan Maljoković jedan je od najplodnijih džez autora u Srbiji. Do sada je objavio deset autorskih albuma. Muzika koju svira, spoj džeza i tradicionalne muzike, veoma je prepoznatljiva.

Gostujući u Jutarnjem programu, Maljoković najavljuje svoj novi projekat u kome će se predstaviti najbolji džez pevači. Među njima je i Jovan Antić, koji je diplomirao džez pevanje na beogradskoj Muzičkoj akademiji, i Ilija Mihailović, koji je trenutno na studijama u Americi na Univerzitetu Berkli.

„Drago mi je što Jovan otvara ovu seriju, a danas ćemo premijerno predstaviti i novu pesmu koju će on otpevati“, najavljuje Maljoković.

Jovan Antić se opredelio za džez pevanje još u srednjoj školi.

„Pevao sam u 'Big bendu' u srednjoj Muzičkoj školi u Kraljevu i tako sam se zainteresovao za džez, i tako je sve počelo“, kaže Jovan.

Produkcija gramofonskih ploča PGP RTS će objaviti i ovaj materijal koji će nastati iz ovog muzičkog projekta.

„Posle poslednjeg albuma Duša tanana, koji je lepo prošao kod publike i dobio dobre kritike, sada je na redu nešto sasvim savremeno i moderno što se danas svira, jer mora omladina u prvi plan, pogotovo kvalitetni ljudi treba da dobiju šansu, a meni je drago što oni pevaju moju muziku, tako da će iskustvo i mladost napraviti nešto lepo“, siguran je naš istaknuti džez muzičar Jovan Maljoković.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво