Prvi demo-snimak Bouvijevog „Starmena“ prodat za 50.000 funti

Na traci, čija je početna cena bila 10.000 funti, osim demo-verzije „Starmena“, nalazi se i snimak Bouvijevih pesama "Moonagde Daydream" i "Hang Onto Yourself".

Asistent menadžera kuće „Omega okšns“ Den Hempson, kaže da je moguće da je reč o prvom snimku pesme Starmen. „Postoji mnogo mitova oko Bouvijevog stvaralaštva, a ovaj sirovi materijal pokazuje kako je izgledao kreativni proces jednog genija“, rekao je Hempson, a preneo Bi-Bi-Si.

Demo-snimak pesme Starmen prodat je za 50.000 funti na aukciji kuće „Omega okšns“ u Engleskoj.

Na snimku, koji je dostigao pet puta veću cenu od početne, može se čuti i kako Bouvi govori gitaristi Miku Ronsonu da ne prekida snimanje, jer pesma još traje. Ronson je potom demo-traku dao prijatelju i muzičaru Kevinu Hačinsonu. Hačinson je poslušao snimak, zatim na traci napisao „Proba Dejvida Bouvija“ i sklonio je na tavan.

Hačinson se setio trake nakon što je pogledao dokumentarac o muzičaru koji je preminuo 2016. godine. Pošto je odlučio da proda traku, rekao je da je pomislio da je pesma „dobra“, kada je prvi put čuo snimak.

„Pomislio sam, ovo je dobro. Nisam mislio da je fantastično. Kada imate 16 godina, teško da nešto može da vas oduševi“, rekao je Hačinson. Pesma se kasnije našla na Bouvijevom albumu Ziggy Stardust (1972).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи