Zvuci flamenka za početak „Gitar art“ festivala

Dvadeseti „Gitar art“ festival počeo je sinoć onako kako jubileju praznika gitare dolikuje – maestralnom svirkom koja ostavlja bez daha i dugo odzvanja u sećanju.

Zasluga je to kralja flamenko zvuka, starog znanca beogradske publike, treba li reći – Španca, Visenta Amiga.

Gitara je izrasla iz njegovih prstiju. Njenim žicama teče njegova krv a njegove vene pulsiraju u njenom ritmu. Učio je od najboljeg i postao najbolji i tako u našim srcima nasledio svog učitelja Paka de Lusiju.

Svira s žarom čoveka koji živi svoju muziku. I bend koji je pridodao svom imenu nosi istu energiju zemlje veselih ljudi a tužnih pesama. Bubnjevi, dve prateće gitare, dlanovi, glas koji zaustavlja disanje u sali i cipele za ples. I to je sve što treba da se uz Visent Amigo bend preleti Andaluzija,zamiriše Granada, zaigra Alhambra...

Beograd cupka, tapše, glasno odobrava svaku notu, pozdravlja ovacijama svaku numeru, razume svaku reč jezika koji ne govori i poznaje svaku špansku tavernu u kojoj nikad nije bio. Zato se ovde Visent rado vraća, zato mu se uvek radujemo i zato nam je žao što sinoć Kombank dvorana nije bila ispunjena do poslednjeg mesta, kako takvoj ljubavi dolikuje.

Vrhunska umetnost ima svoju cenu, koja je izgleda za standard njenih sledbenika previsoka. Nadajmo se da će se to promeniti ako Visent Amigo ponovo dođe u naš grad. Čekajte novu priliku uz magiju Jutjuba i snimak koncerta na RTS-u.

Mi sladokusci zahvaljujemo „Gitar artu“ i entuzijazmu njegovog neumornog osnivača Boška Radojkovića što svake godine u martu Beograd postane prestonica gitarske elite. Imate priliku da se u to uverite svako veče, do nedelje 17. marta u Kombank dvorani u dva termina, od 18 časova i 20 časova i 30 minuta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи