Prvi demo-snimak Bouvijevog „Starmena“ na aukciji

Traka iz 1971. godine koja je bila upakovana u kutiju i „potpuno zaboravljena“ skoro 50 godina, ovih dana privlači veliku pažnju. Za demo-snimak za koji se veruje da je prvi snimak hita Dejvida Bouvija „Starmen“ zainteresovani će moći da se nadmeću na aukciji 12. marta.

Gitarista Mik Ronson dao je demo-snimak svom prijatelju Kevinu Hačinsonu, ambicioznom muzičaru, da mu pomogne da nauči pesmu, davne 1971. godine.

Hačinson je čuo pesmu, traku je nazvao „Traka probe Dejvida Bouvija“, i ostavio na sigurnom mestu u svom stanu.

Demo takođe sadrži snimke Bovijeve pesama Moonage Daydream and Hang Onto Yourself.

Hačinson, koji sada prodaje traku, kaže da se seća da je slušao Bouvija i razmišljao: „Ovo je u redu“, i nisam mislio: „Ovo je fantastično“.

„U 16. godini niste potpuno impresionirani. Ništa vas ne impresionira“, pravda se Hačinson koji je zadržao traku iako se selio nekoliko puta.

Pesma se nalazi na albumu Ziggy Stardust iz 1972. godine, koji je Bouvija doveo do slave.

Pošto je video dokumentarac o Bouviju, koji je umro u 70. godini, 2016. godine, Hačinson je pronašao snimak u svom potkrovlju. 

U intervjuu za Radio Bi-Bi-Si, koji je dao 2017. godine, Hačinson je naglasio da je zaboravio na traku i da se zateturao kada je čuo kvalitet snimka.

„Može se reći da Mik Ronson nikada ranije nije čuo pesmu, jer na kraju je spreman da isključi magnetofon i Bouvi kaže: 'Čekaj. Ima još malo'“, otkriva vlasnik snimka.

Demo-snimak biće ponuđen na aukciji kuće "Omega Auctions" 12. marta u mestu koje se nalazi  između Liverpula i Mančestera. Očekuje se da demo bude prodat za 10.000 funti (oko 11.600 evra).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи