Spektakularan, „haustorski“ početak „Dana Darka Rundeka“

Manifestacija „Dani Rundeka u Beogradu“, koja obuhvata pet koncerata od 1. do 7. marta u različitim prostorima Doma omladine i sa drugačijim repertoarom i postavama, spektakularno je počela u rasprodatoj dvorani „Amerikana“, gde je Darko sa „Ekipom“ u skoro dva sata odsvirao izbor najvećih hitova iz svoje karijere, od „Haustora“ do današnjih dana.

Uzavrela atmosfera u ispunjenoj dvorani osetila se još pre izlaska muzičara na scenu, i uvodne teme Ista slika, iz perioda „Rundek Kargo orkestra“. Vrlo brzo, posle Tamnog jorgovana, usledila je eksplozija oduševljenja uz, kako reče Darko, najveći od velikih hitova – Ena.

Emotivnu katarzu u pravom grotlu održale su Ruke, a onda u nizu i pravi „nokaut“ ponovo „Haustor“ i Uzalud pitaš

Obožavaoce u transu tek nakratko primirio je Senjor, da bi ubrzo stigla nova doza toliko željenog „Haustora“ – Bi mogo da mogu, Sejmeni.

Rundek se tek povremeno obraćao posetiocima i podsetio, između ostalog, na kadrove za spot Ima ih koje je snimio u Beogradu, baš u blizini Doma omladine.

Aj Karmela je izazvala pravi mali zemljotres u sali. Uz Šejna publika je doslovno bila raspamećena, što je bio pravi momenat da joj se servira Apokalipso za kraj zvaničnog dela. 

Najvatreniji obožavaoci su, dozivajući Rundeka i „Ekipu“ na bis, tražili Šal od svile. Želja je ispunjena, ali tek na samom kraju koncerta, uz mobilne telefone koji su sijali u mraku „Amerikane“.

Prethodno se uživalo i uz Makedo, Ljubav se ne trži...

Tokom koncerta pića su konzumirana iz trajnih čaša koje se ne bacaju, čime je legendarni muzičar još jednom pokazao svoju ekološku osvešćenost. 

Dani Darka Rundeka nastavljaju se večeras u istom sastavu i prostoru od 21 čas, ali uz drugačiji repertoar. Na listi numera će biti ređe svirane pesme, kao i neke nove.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара