Počinju dani Darka Rundeka u Beogradu

Muzička manifestacija „Dani Darka Rundeka u Beogradu“ počinje prvog marta u Domu omladine. Muzičar će do sedmog marta predstaviti svoje raznoliko i bogato stvaralaštvo, kao i aktuelne projekte.

Kako najavljuju organizatori, predstojećih pet koncerata Darka Rundeka biće različiti po repertoaru, postavama muzičara i prostoru.

Rundek će sa svojim pratećim bendom „Ekipa“, drugog marta održati koncert u dvorani Amerikana, na kome će svirati, kako najavljuje, materijal koji su ljudi malo ređe čuli.

Manifestacija se nastavlja četvrtog marta u „Klubu“ Doma omladine Beograda koncertom eksperimentalnog benda "Cul-De-Sac" u kome Rundek, još od kraja osamdesetih svira bas.

"Cul-De-Sac" neguje slobodnu improvizaciju i kako kaže Darko, ova grupa je napravila neke od njemu najdražih koncerata. 

Manifestacija se petog marta seli u veliku dvoranu Doma omladine gde će Andreja, Rundek & Ekipa "Fticceki" koncertno promovisati upravo objavljeni album Mura Mura. Pomenuti album će prva moći da kupi publika u Srbiji, na koncertima u Domu omladine i to na ce-deu (Menart) i vinilu (Long Plej).

Pevačica Andreja Kurelec-Košavić, Rundek i Ekipa uz učešće dvoje članova „Cinkuša“ predstaviće se beogradskoj publici izvođenjem izvornih međimurskih pesama, kakvo su zabeležili na Mura Mura.

„Andreja peva međimurske pesme koje imaju arhaičnu notu, koja je prekrasna i za mene je bila inspiracija oduvek. Andreja je vrlo harizmatična osoba, stara bluzerka... Mi je pratimo svirajući muziku koja nam je najdraža. To veče nam je posebno važno i njemu se posebno radujem“, ističe Rundek.

Dani se završavaju sedmog marta rasprodatim koncertom Rundek kargo trija u Velikoj dvorani Doma omladine, gde će Darko zajedno sa violinistkinjom Isabel i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem izvoditi pesme sa njihovih albuma Plavi avion i Mostovi.

Na Danima Darka Rundeka, publika će moći da konzumira pića isključivo iz trajnih čaša koje se ne bacaju. Posetioci koncerata će moći da, na nekoliko punktova, za 100 dinara kaucije dobiju čašu koju mogu poneti kao suvenir ili je vratiti na punkt i dobiti nazad 100 dinara.

Manifestaciju organizuje „Long Plej“ uz podršku Doma omladine Beograda.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи