Mile Kekin 4. aprila u Domu omladine

Kantautor Mile Kekin koncertom u dvorani „Amerikana“ Doma omladine Beograda, promovisaće svoj novi samostalni album „Kuća bez krova“.

Na albumu Kuća bez krova (izdavač „Menart“) Kekin je, pod palicom producenata Denisa Mujadžića Denikena, snimio deset pomno biranih i vrhunski odsviranih autorskih i delom autobiografskih pesama, koje se žanrovski razlikuju od materijala koji inače izvodi na koncertima svog matičnog pank-rok benda „Hladno pivo“.

„Jedva čekam da dokažem da te pjesme još ljepše zvuče uživo. Sa sviračima koji su me pratili na Kući bez krova, sviram pjesme sa tog albuma, kao i sa prošlog U dva oka (2001)“, najavljuje Mile.

Članovi Miletovog benda na beogradskom koncertu biće: Danko Krznarić (gitare i klavijature, perkusije i prateći vokali), Marko Bregant (gitare i prateći vokali), Andrija Lazo (harmonika i prateći vokali) i Neven Jurić (bas gitara i  prateći vokali).

„Ljude zbunjuje kad skačeš iz jedne ladice u drugu, ali svaki čovjek, pa i mi muzikanti, ima potrebu izaći iz ustaljenih šema. Osim toga u  bendu se radi uvijek o kompromisu ukusa a ovdje je sve bilo po mome. Na Kući bez krova sam jako pazio da budem doslijedan prvobitnoj ideji i da napravim album koji zvuči drugačije od „Hladnog piva“, inače ne bi imao smisla. Tematski i lirski je drugačiji, manje je bijesan i pjesme su više nekako pomirljivo-ljubavnog karaktera nego 'hladnopivovske'“, objašnjava Mile.

Album Kuća bez krova, sa koga su singlovi i spotovi Reno 4, Atlas, Takav par, Atlantida i Samo moja, Mile je zamislio kao svirani film s deset scena i jednim glavnim likom koji dosta liči na njega.

„Počinje naslovnom Kućom bez krova u kojoj upoznajete glavnog lika, a završava muškim duetom Atlantida, u kojem tragam za izgubljenim članovima svog plemena. Jednog sam i našao. Na pjesmi gostuje Bajaga koji kaže da je u njoj osjetio nešto 'dobronamjerno, primjereno i pozitivno', a želja mi je da takve emocije stignu i do publike“, ističe Mile Kekin.

Ulaznica za koncert Mileta Kekina po ceni od 800 dinara mogu se kupiti na blagajni Doma omladine, odnosno preko Tiket servisa do 1. marta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи