Zoran Predin: Uz moje pesme nestaju brige

Uz moje pesme se publika oslobodi svakodnevnih briga, pa onda u sebi probudi radoznalost i dosta često, bar u mislima, krene u akciju realizovanja skrivenih snova, kaže poznati slovenački kantautor Zoran Predin koji će sa svojim bendom „Lačni Franz“ održati akustični koncert pod nazivom „Akustični poljubac“ 12. februara na Kolarcu.

Gošća na koncertu Zorana Predina i „Lačnog Franca“ biće Anja Rupel iz nekadašnje jugoslovenske elektro-pop atrakcije „Videoseks“.

Gost iz Slovenije uspešno kombinuje šarm šansone sa razbarušenošću rokenrola i dozom džipsi svinga. To je svakako deo magije zbog koje Predin i njegov bend imaju poseban tretman kod beogradske publike decenijama unazad.

Slovenački kantautor ističe da sa velikom radošću u srcu stiže u Beograd.

„Beograd je ozbiljan izazov za sve koji žele u njemu da predstave ono što rade. Sa publikom u Beogradu nema mnogo kompromisa jer zna šta je dobro... na muzičkoj sceni naročito. Uz moje pesme se publika oslobodi svakodnevnih briga, pa onda u sebi probudi radoznalost i dosta često, bar u mislima, krene u akciju realiziranja skrivenih snova. Kada ljudi krenu da pevaju sa nama, mi se raznežimo, sviramo bolje jer smo sretni“, objašnjava Predin.

U vremenu sve češćeg izostanka boemštine iz naših života Predin kaže da više nema jakih boja i mirisa na muzičkoj sceni.

„Sve je postalo površno i usputno. Ne gleda se više u oči, već odmah među noge. Topogledno ponosan sam dinosaur starih vremena. Cvet, šapat, poljubac, uzdisaj, zagrljaj, jecanje - to su još moji izbori“, otkriva Predin i dodaje da se u moru bezličnih, preslikanih proizvoda muzičke industrije pojavi neki subverzivni talentovani muzičar.

„Dobar je primer Kralj Čačka i njegova pesma Deda Mraz je švorc. To je pravi put. Originalno, hrabro i duhovoto. Tu su takođe uvek inovativni 'I-plej' i provokativni 'Lude žene'. Još ima mladih autora koji znaju svoj put bez obzira na sve“, istakao je Predin.

Za svoju gošću na beogradskom koncertu kaže da je sa pravom budila maštu muškog dela publike osamdesetih godina prošlog veka.

„Moja je procena, da je u osamdesetim novotalasna muška generacija bila zaljubljena u Anju Rupel, njihova starija braća u Slađanu Milošević, a tate u Suzanu Mančić“, rekao je Predin.

broj komentara 0 pošalji komentar