Nova obrada evrovizijskog hita „Lane moje“

U susret učešću na ovogodišnjoj „Beoviziji“, „Vonder strings“ i Ivana Vladović objavili su obradu čuvenog evrovizijskog hita „Lane moje“.

Pesma Željka Joksimovića, kojom je 2004. godine osvojio drugo mesto na „Evrosongu“, proglašena je za najlepšu pesmu u istoriji tog takmičenja.

„Vonder strings“ i Ivana Vladović u svom maniru, uz gudačke intstrumente i ženski vokal, dale su ovoj legendarnoj pesmi potpuno novo izdanje, na koje nisu ostali imuni brojni evrovizijski obožavaoci, ali ni svi oni koji sa nestrpljenjem iščekuju njihov nastup na ovogodišnjem izboru za srpskog predstavnik na „Evrosongu“.

One će nastupiti sa pesmom Moja bol, koju je napisala i komponovala Aleksandra Milutinović.

Avangardni nastup i autentično muziciranje na klasičnim instrumentima biće lepo osveženje za publiku, a iz sastava „Vonder strings“ poručuju da imaju velike planove i za evropsku scenu. 

Pesma koju izvode je emotivna i nosi jaku poruku, a posebnu dimenziju dodaje moćan glas Ivane Vladović, pevačice koja takođe debituje na nacionalnom takmičenju za predstavnika na „Pesmi Evrovizije“. Ivana je već dva puta učestvovala na „Evrosongu“ kao prateći vokal, a „Beovizija“ će biti uvertira i za, nadaju se, evrovizijski nastup.

Ideja da ovaj sastav nastupi na nacionalnom izboru za predstavnika na izboru za najvećem muzičkom takmičenju u Evropi potekla je od članice grupe „Vonder strings“, Mirjane Nešković koja ima bogato iskustvo na ovom takmičenju. Ona je bila deo nastupa Jelene Tomašević, a sa Knezom je nastupala i na „Monteviziji“.

Deo ovog projekta je i perkusionista Aleksandar Radulović, koji je prošle godine nastupao na „Pesmi Evrovizije“ sa grupom Sanja Ilić i „Balkanika“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво