Klasični rok u izvođenju orkestra „Muzikon“ na Kolarcu

Orkestar „Muzikon“, nastavlja sezonu u Velikoj Sali Zadužbine „Ilije M. Kolarca“, koncertom „Level Ap No.2”, sa temom „Rok i Klasik” koji će se održati 21. februara u 20 sati.

Klasičan rok dobija sasvim novo značenje, budući da će publika imati priliku da čuje hitove legendarnih britanskih rok bendova u aranžmanima napisanim za klasične instrumente. Orkestar će ovom prilikom izvoditi pesme „Bitlsa“, „Led Cepelina“ i „Kvina“.

„Muzikon“ je više puta nastupao u okviru projekta „Kvin Simfoni Akustik“, koji pored orkestra čine hor i „Kvin ril tribjut bend“, dok „Bitls go barok“ legendarnog kompozitora Petera Breinera, klasičnu verziju „Led Cepelina“ izvode prvi put.

Peter Breiner je slovački dirigent, kompozitor i pijanista koji je snimio preko 150 albuma kao dirigent i pijanista. Poznat je po svojim klasičnim aranžmanima, kao što su barokne verzije pesama „Bitlsa“ i „ Elvis Prislija“. 2004. godine snimio je sve nacionalne himne sveta koje je Atinski Olimpijski Komitet iskoristio kao muziku za ceremoniju dodele medalja na Olimpijskim igrama. Njegov trostruki CD „Janaček Operatik Suit“ je jedan od Top 10 klasičnih CD-ova2009. godine. Trenutno živi i radi u Njujorku.

Kamerni orkestar „Muzikon“, je multimedijalni umetnički sastav iz Beograda, koji promoviše kvalitet i kreativnost, sa posebnim osvrtom na originalnu promociju i emancipaciju svih aspekata koncertnog izvođenja.

Uz klasični repertoar, „Muzikon“ razvija i izvodi drugačije projekte, bilo kroz program, ili način izvođenja koncerta. Pored koncerata, aktivnosti orkestra „Muzikon“ podrazumeju i brojne akcije i kampanje, koje promovišu kvalitet klasične muzike i samog orkestra, kao i šire kulturne i muzičke edukacije koje će trajati do završetka sezone u maju 2019.

broj komentara 0 pošalji komentar