Planulo prvo izdanje CD-a „Jutro će promeniti sve“, drugo izdanje u martu

Uz nastup domaćih izvođača predstavljen je kompakt disk u izdanju PGP RTS-a, sa muzikom iz serije „Jutro će promeniti sve“, reditelja Gorana Stankovića i Vladimira Tagića. Prvo izdanje je rasprodato, a drugo, pod nazivom „Jutro je promenilo sve“, biće objavljeno u martu.

PGP RTS u decembru je objavio CD sa muzikom iz serije Jutro će promeniti sve. Iako autori nisu imali u planu izdavanje CD-a kada su radili seriju, muzika se sama izborila za to.

Izdanje, koje je objavljeno krajem prošle godine i u međuvremenu rasprodato, čini 20 pesama domaćih i regionalnih bendova, nastalih krajem prošlog veka, onih koji čine današnju muzičku scenu, kao i numere kompozitora i muzičkog urednika serije Janje Lončar.

Žanrovskoj raznolikosti doprinosi muzika novog talasa, pank, pop, rok, bluz i elektronska muzika.

Janja Lončar kaže da ju je insirisala, pre svega, mladost: „Trudila sam se da ta muzika koju komponujem i biram, pre svega, bude atmosferična, da ona ne podcrtava same događaje ili osećanja, da ona nekako produbljuje priču“.

„Serija je bila jako dobro primljena kao refleks te serije apsolutno je i ova amuzika prošla i pokazalo se da i alternativa, takozvana alternativa, alternativni pristup muzici ima svoje mesto“, istakao je Vladimir Graić direktor PGP RTS-a.

„Medijski nema puno prostora da se ti bendovi čuju tako da jeserija Jutro će promeniti sve i Janja Lončar, koja je izabrala muziku, stvarno učinila dosta za celu našu scenu, za mlađe muzičare u smislu toga da sad neka nova publika može prvi put da čuje pesme koje su odlične“, smatra muzičarka Sana Garić.

Drugo izdanje, pod nazivom Jutro je promenilo sve, biće objavljeno u martu ove godine.

broj komentara 0 pošalji komentar