Bona, Vest, Kače, Dedić ovog proleća na „Mjuzikolodži“ svirkama

Prolećnu sezonu koncertnog serijala „Mjuzikolodži Barkafe sešns“ otvoriće Ričard Bona, basista, pevač i kantautor poreklom iz Kameruna sa svojim bendom koncertima 10. i 12. marta u beogradskom klubu „Bitef art kafe“.

Kamerunski umetnik ovenčan je najznačajnijim nagradama i priznanjima na internacionalnom nivou, kao što su Gremi i "Victories du Jazz Award" za najboljeg internacionalnog umetnika 2004, a svirao je i snimao sa velikanima poput Majk Sterna, Džordža Bensona, Peta Metinija, Čake Kan, Stiva Geda, Džona Ledženda i mnogih drugih.

U Beogradu će nastupiti sa svojim petočlanim bendom.

Još jedan maestro na basu, američka fank diva, pevačica i štićenica legendarnog Prinsa, Nik Vest, nastupiće 26. marta, takođe u klubu „Bitef art kafe“.

Eksplozivna pojava na bini nije dovoljna da opiše način na koji se Nik kreće, zadivljuje i šokira masu gde god da nastupi.

Pravi je čarobnjak na sceni, dok peva, pleše i slepuje po svojoj bas gitari, a takođe je specifična po čiroki frizuri koja je, simbolično, u obliku bas ključa.

Uz biografiju koja uključuje rad sa „Kvinsi Džouns produkcijom“, Prinsom, Džonom Mejerom, Mejsi Grej, Dejvom Stjuartom iz grupe „Juritmiks“ i mnogim drugim velikim imenima, Nik Vest je mnogo više od samo još jednog lepog lica.

Čuveni afričko-francuski šoumen, pop i rok muzičar, kompozitor i džezer Manu Kače nastupiće 14. aprila, u klubu „Bitef art kafe“.

Karijeru je započeo kao bubnjar Pitera Gabrijela, nastavio sa Trejsi Čepmen, Džoni Mičel, Stingom, grupom „Dajer strejts“, dok je na ovim prostorima prvi put zasvirao u saradnji sa Džibonijem 2001. godine.

Ovog aprila publika će imati priliku da ga čuje u potpuno drugačijem izdanju rame uz rame sa jednim od najznačajnijih hrvatskih džez pijanista Matijom Dedićem.

Okružen muzikom od rođenja, ovaj pijanista je pred beogradskom publikom nastupao u pratnji svog oca Arsena, pa je nakon njegove smrti sa majkom Gabi Novak izvodio očevu muziku.

Naša publika ga već dobro poznaje, s obzirom na to da je priređivao i solističke koncerte i nastupao sa različitim umetnicima iz sfere džez, pop ili etno muzike.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво