„Zemlja gruva“ dve godine posle nastanka pustila „Tugu“

Spot za pesmu „Tuga“ grupa „Zemlja gruva“ snimila je pre dve godine, ali on nije objavljen niti emitovan do sada. Gostujući u Jutarnjem programu, pevačica benda Ana Konstrakta Đurić otkrila je, između ostalog, zašto je sada pravo vreme da se pusti „Tuga“.

Pre deceniju i malo više u jednoj maloj beogradskoj ulici grupa od 12 muzičara entuzijasta napravila je sopstvenu državu Gruvlend. Za apstraktnu tvorevinu pročulo se brzo.

Imaju i ustav. Autentični zakonik sastavljen je od samo jednog člana: „Svako ko želi da živi i radi na teritoriji Gruvlenda mora da bude srećan“.

Od 20. godine nazvala je sebe Konstrakta, za nju je muzika uživanje, a u „Zemlju gruva“ stigla je u trenutku nastajanja benda. Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, Ana Konstrakta Đurić najavila je izdanje na kojem je zabeležena kruna jubileja grupe – koncert u SKC-u u decembru.

Neki članovi grupe „Zemlja gruva“ predstaviće se u narednom periodu samostalno. U planu su singlovi za Zoe, Konstraktu i Milovana, ali sve pod okriljem Gruvlenda.

„'Zemlja gruva' i dalje postoji, i dalje radi, mi samo pokazujemo na mini-projektima šta nas kao autore zanima“, objasnila je Konstrakta.

Publiku „Zemlje gruva“, kako kaže, uglavnom čine žene, koje se poistovećuju sa tekstovima koje ona i Zoe plasiraju: „Sudopera i Najlepše želje imaju teme koje se prepoznaju kao ženske“.  

„Kada smo počinjali nismo očekivali takav uspeh kakav nas je snašao posle Najlepših želja i odjednom smo se našli na svim listama, festivalima i u celom regionu i morali smo u hodu da se navikavamo“, objasnila je Ana dodajući da su tek kada su ušli u muzički biznis shvatili da za sve treba mnogo vremena i posvećenosti.

Spot za pesmu Tuga snimljen je pre dve godine, ali nije objavljen niti emitovan do sada.   

„Nemam dobar odgovor na pitanje zašto spot nije emitovan ranije. Kada smo snimali bila je zima, kada smo montirali došlo je proleće i shvatili smo da nema smisla opterećivati ljude jakim, emotivnim spotom. Evo sada je došao trenutak i mislim da jeste pravi trenutak da se pusti Tuga“, zaključila je Konstrakta.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се