Tom Spejt specijalni gost Toma Odela u „Ranku Žeravici“

Kantautor iz Londona Tom Spejt nastupiće 12. februara u dvorani „Ranko Žeravica" kao specijalni gost Toma Odela.

Tom Spejt u svojoj muzici vrlo uspešno stapa folk i savremeni pop. Kako je mladost proveo uživajući uz muzičke veličine kakve su bili „Bitlsi“, Sajmon i Garfankl, Džoni Mičel i "The Shins" i njegova autorska dela poprimila su nešto od tih uticaja. Za njegovu muziku kažu da je „elegantna, prelepa i pevljiva".

Diplomirao je na Liverpool Institute for Performing Arts gde je čak i od Pola Makartnija dobio pohvale za stvaralaštvo.

Od početka svoje karijere objavljivao je samo EP izdanja. Njegov prvi autorski debi desio se 2016. godine kada je objavio Little Love, zatim i Falling, a nekoliko meseci kasnije svetlost dana ugledao je i Love.

Sledeće godine Spejt je objavio još tri EP-a koje je producirao Kris Bond, a u čijem su nastajanju učestvovali i Turin Brakes kao i Lydia Clowes. Willow Tree izdao je u martu 2017.  godine, My, My, My u julu, a godinu je završio sa Waiting.

Njegova muzika privukla je veliku pažnju medija ali i fanova u Britaniji, što se najbolje vidi po tome da njegove pesme imaju preko 60 miliona strimova na „Spotifaju" i dva miliona slušalaca mesečno, a njegova turneja u Velikoj Britaniji u oktobru bila je rasprodata.

U aprilu ove godine Tom Spejt objaviće svoj prvi album Collide koji će promovisati i na samostalnoj turneji. Pre toga će nastupati uz Toma Odela na nekoliko koncerata njegove „Jubilee Road“ turneje koja će ga dovesti i u Beograd.

Muzička senzacija nove generacije, vanserijski talentovani i višestruko nagrađivani mladi Britanac Tom Odel će u sklopu promocije svog najnovijeg albuma Jubilee Road prvi put nastupiti u Beogradu.

Ulaznice su u prodaji putem mreže „Tiket vižn“ kao i onlajn na tickets.rs.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво