I Mile i „Hladno pivo“ na „Arsenalu“ u Kragujevcu

Kultni pank rok bend „Hladno pivo“ i njegov frontmen Mile Kekin dolaze na „Arsenal Fest 09“, koji će biti održan od 19. do 22. juna u Kragujevcu.

„Arsenal“ je prvi festival na kome će Mile nastupiti najpre samostalno kao kantautor 20. juna na Garden stejdžu, gde promoviše novi album Kuća bez krova, a dan kasnije pevaće na glavnoj bini sa matičnim bendom „Hladnim pivom“.

„Na 'Arsenalu' ću nastupati najprije sam, kao predgrupa svog benda 'Hladno pivo'. Vjerujem da će to izazvati dosta pometnje među ljudima, ko šta sad gde svira, ali to je prvi put da smo se našli u takvoj situaciji. Nije isti dan, pa će biti ljudima lakše da uživaju u svirkama“, našalio se Kekin.

Za album Kuća bez krova Kekin je snimio deset pomno biranih i vrhunski odsviranih autorskih i delom autobiografskih pesama, koje se žanrovski razlikuju od materijala koji inače izvodi na koncertima svog matičnog benda. 

Sa novog albuma su kao singlovi i spotovi izdvojene pesme Reno 4, Atlas, Takav par i Atlantida.

„Ne radim istu stvar kao sa 'Hladnim pivom'. Sviram sa sviračima koji su me pratili na Kući bez krova, pesme sa tog albuma, kao i sa prošlog U dva oka. Znam da nije publici lako odvojiti me od 'Hladnog piva', ali upravo je to potrebno kada dođete na moj solo koncert. I tekstualno i muzički je ovo sasvim drugi film, puno smireniji i s glavnim junakom koji jako liči na mene“, kaže Kekin.

„Hladno pivo“ za svoj nastup 21. juna na centralnoj bini „Arsenala“ priprema, kaže Mile, „kombinaciju hitova koje ljudi sve već znaju“.

„Vjerujem da ćemo malo osvježiti repertoar i predstaviti i neke pjesme koje dugo nismo svirali. Ove godine smo odlučili svirati samo velike festivale. Vraćamo se na 'Arsenal', gde sam bio zapanjen samom lokacijom, koja je fantastična. Kao iz romana Čarlsa Dikensa, kao da sviraš u industrijskom kvartu u Engleskoj. To mi se odmah svidelo, kao i svetska produkcija zvuka“, objasnio je Mile.

Jedan od regionalno najznačajnijih bendova, „Hladno pivo“ tri decenije rada obeležilo je prošle zime velikim koncertom u zagrebačkom Domu sportova gde je snimljen nedavno objavljeni dvostruki CD i blu-rej 30 godina - Greatest Hits Live, sa kog je kao singl izdvojen Jednim osmijehom.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво