„Afrika“ popularne grupe „Toto“ vratila se kući

Pesma „Afrika“ američke rok grupe „Toto“ vratila se svojoj afričkoj kući zahvaljujući zvučnoj instalaciji postavljenoj u pustinji Namib. Nju je postavio nambijsko-nemački umetnik sa željom da se popularna melodija na tom mestu zauvek čuje.

Na neotkrivenoj lokaciji u pustinji Namib dugoj 1.200 milja, nambijsko-nemački umetnik Maks Sidentof postavio je zvučnu instalaciju pod nazivom „Zauvek Toto“.

Umetnik je koristio solarne baterije za napajanje cele instalacije, koja se sastoji od postolja na kojim se nalazi šest zvučnika priključenih na jedan MP-3 plejer na kojem se nalazi pesma Afrika.

Pustinja na zapadnoj obali južne Afrike stara je oko 55 miliona godina, što je čini najstarijom pustinjom na svetu i „savršenim mestom“ za postavljanjem instalcije kako je 27-godišnji Sidentof rekao za Si-En-En.

Dodao je da se nada da će se pesma u pustinji čuti i narednih 55 miliona godina.

Pesma je pop-kultni fenomen još od njenog objavljivanja 1982. godine, a na Jutjubu ima više od 440 miliona pregleda.

Zbog toga je ovaj umetnik želeo da oda počast, kako ističe, najpopularnijoj pesmi u poslednje četiri decenije. Dodaje da će se solarne baterije pobrinuti da se pesma odzvanja pustinjom zauvek.

Sidentof je rekao i da neće otkriti lokaciju gde se instalacija sa pesmom nalazi, jer kako navodi, samo najveći obožavaoci ove popularne rok grupe mogu je naći.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи