Zoran Predin u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine

Miljenik srpske publike Zoran Predin, vraća se u Beograd u pratnji podmlađenog „Lačnog Franca“ i sa specialnom gošćom Anjom Rupel. Publika u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine će moći da uživa u njihovom akustičnom koncertu pod nazivom „Akustični poljubac“ u utorak 12. februara.

"Akustični poljubac" je koncertni program Predinovih pesama odabranih u duhu praznika Dana zaljubljenih, a neke od pesama će, osim o ljubavi, nežno pevati i o erotici. Predinovi omiljeni žanrovi će se preplitati sa šansonama, džipsi svingom i akustičnim indi rokom u dva sata nežnosti, sete i crnog humora.

„Potrudićemo se da zajedno sa publikom na koncertu ukrademo sudbini nešto što će zauvijek ostati samo naše“, najavljuje Predin povodom predstojećeg koncerta.

Posle dugo vremena u Beogradu će se pred publikom pojaviti i slovenačka pevačica Anja Rupel, u koju je, kako sam Predin kaže, „bilo zaljubljeno pola bivše države“.

Pošto je pre nekoliko godina ponovno oživeo kultni bend „Lačni Franc“, legendarni slovenački muzičar, Zoran Predin u Beograd se vraća u pratnji podmlađenog sastava: Luke Čadeža (bubanj), Aneja Kočevara (bas), Tineta Časa (gitara) i Boštjana Artičeka (klavijature).

Tako se Predin uz mariborsku grupu koja je početkom osamdesetih godina prošlog veka obeležila jugoslovenski „novi talas“, vratio korenima koji su ga lansirali u muzičku orbitu, potvrdivši još jednom svoj status istinskog „Praslovana“, svestranog muzičara i pesnika koji i s kosom boje srebra puni dvorane širom regiona.

Umetnik koji svoj stvaralački kredo opisuje kao beskompromisnu potragu za vlastitim putem bez obzira na modu, „ne ustručavajući se reći istinu ma kakva ona bila“, u skoro 40 godina karijere objavio je gotovo jednako toliko albuma, što samostalnih što u saradnji s drugim muzičarima, kojima uspešno premošćuje sve jezičke i druge barijere ne samo na našim prostorima, već i izvan njih.

Ulaznice za ovaj koncert se mogu rezervisati i kupiti na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni do 1.200, 1.500 i 1.800 dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво