Poklanjamo karte za doček 7527. u Novom Sadu

Da je kultura način života i da se bogatstvo različitosti oduvek negovalo u Novom Sadu, biće potvrđeno i ovog 13. januara kada će Novosađani i svi gosti ovog grada tokom manifestacije „Doček 7527.“ imati priliku da uživaju u raznovrsnom programu i mnogobrojnim koncertima, na više od 40 lokacija – iste večeri!

Novi Sad će, tokom jedne večeri, ugostiti evropska imena raznolikih muzičkih pravaca i poznate domaće umetnike, te će tako 13. januara klasična i duhovna muzika, rok, elektronska, pop, pank, rege, hip-hop i „vorld mjuzik“ upotpuniti proslavu drugog „Dočeka“ u gradu i opravdati epitet jedinstvenog koncepta po kom je Novi Sad prepoznatljiv.

Buduća Evropska prestonica kulture predstaviće najveće virtuoze violine današnjice. Roman Simović, koncert-majstor Londonske filharmonije nastupiće u Sinagogi, dok će čuveni Robi Lakatoš u Srpskom narodnom pozorištu predstaviti najznačajnije improvizacije u kojima kombinuje džez, klasičnu muziku i mađarsku romsku muziku.

Novosađani i gosti Novog Sada imaće priliku da uživaju u prepoznatljivom zvuku koji spaja tradicionalno i moderno, ali i u savršenoj izvedbi muzičara Sanje Ilića i grupe „Balkanika“ koji će nastupiti u Pozorištu mladih.

Na repertoaru „Dočeka 7527.“ je i nastup dive moćnog glasa – Lene Kovačević, miljenice domaće publike koja će prirediti koncert u sali NIS-a.

Pravi muzički specijalitet za ljubitelje hard-rok i pank-rok ritmova biće nastup „Atomskog skloništa“ u Mađarskom kulturnom centru „Petefi Šandor“, kao i program koji će biti održan na novosadskom „Spensu“ uz kultne domaće bendove „Partibrejkerse“ i „Ritam nereda“. Njima će se u maloj sali Spensa pridružiti i "Planet of Zeus", jedan od vodećih bendova u Grčkoj.

Pored toga, takođe na „Spensu“, u zapadnom holu, svojevrsni  kabare, „Kabare Bre“, izvešće cirkuski umetnici iz Novog Sada.

U najstarijem nacionalnom teatru pred najmlađima će premijerno biti izvedena opera za decu „Baš čelik“, po motivima jedne od najpoznatijih srpskih bajki, u izvođenju trupe „Visoko C“. Njima će se na sceni, kao specijalna gošća, priključiti  i poznata novosadska glumica Jovana Balašević.

Sana Garić, talentovana umetnica sugestivnog ženskog vokala i „Bitipatibi“ poneće publiku koja poseti ova dva koncerta u Kulturnom centru Novog Sada na posebno muzičko putovanje.

Velika sala Novosadskog pozorišta biće rezervisana za Đorđa Miljenovića (Skaj Viklera), Šamrok bar ugostiće "Nemesis" – ženski ded-metal bend, dok će ove godine, elektronsku eksperimentalnu muziku predstaviti "Second dream: Benjamin Fehr b2b Sloxxx" koji će nastupiti u Matici srpskoj.

Novosadska publika „vratiće se korenima" na "Back to the roots" zabavi u Hali 4 Novosadskog sajma gde će nastupiti velike svetske trens zvezde: "Etnica & Pleiadians" (Italija, Španija), "E- mantra" (Rumunija) i „Di-džej Adept“ iz Rusije.

Novim Sadom proneće se i rege ritam jer će čuveni „Del Arno Bend“ nastupiti takođe u sklopu „Dočeka 7527.“ u Studiju M. Istim povodom, publici će najlepše želje poželeti i jedan od najboljih beogradskih bendova, „Zemlja gruva“ koji će nastupiti u kulturnoj stanici „Svilara“.

Prepoznatljive vojvođanske hitove Baneta Krstića i „Garavog sokaka“ slušaćemo u Maloj sali Srpskog narodnog pozorišta.

Sa Malte, pravo u Novi Sad dolazi i Renco Spiteri međunarodno priznati muzičar, perkusionista, kompozitor i producent, a novosadskoj publici predstaviće projekat "Quintessence" na kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.

Grupa "Vrooom" će u Novosadskom pozorištu izvesti koncert „Erotizam“ koji se bavi najjavnijom tabu temom u istoriji čovečanstva, dok će novosadski ansambl „Serboplov“ prirediti jedinstven doživljaj svim ljubiteljima tradicionalne muzike u Kulturnom centru Futog. Poljski džez muzičar Pjotr Damasjevič nastupiće i u sklopu „Dočeka 7527.“ ovoga puta u kafeu "Absolut".

Svi obožavatelji lika i dela neprikosnovene Merilin Monro, ovog 13. januara imaće priliku da uživaju u svojevrsnom nastupu "Miss Monroe", jedne od najtraženijih imitatorki dive Merilin Monro u maloj sali Pozorišta mladih u Novom Sadu.

Energična Sajsi Em-Si će se ovog 13. januara fanovima „obratiti“ uz podršku Di-džej BKO u Gerila baru.

Neobičan spoj tradicionalnog, balkanskog melosa, veselog ritma i energičnih nastupa koji karakteriše muziku srpsko-hrvatsko-crnogorskog sastava „Maika“, novosadska publika imaće priliku da čuje 13. januara u sali Studija M.

U Muzeju Vojvodine, biće izveden koncert duhovne horske muzike „Iznad istoka i zapada“ uz Hor novosadskog Univerziteta i Hor Saborne crkve „Sveti Georgije“.

Deo programa biće besplatan i otvoren za sve posetioce, dok je za ostale događaje u prodajnoj mreži „Gigstiks“ dostupan ograničen broj ulaznica. Besplatne karte za koncerte dobili su ovog jutra mnogi gledaoci Jutarnjeg programa RTS-a.

Isti datum, 13. januar 2021. godine biće i termin ceremonije svečanog otvaranja godine u kojoj Novi Sad nosi titulu Evropske prestonice kulture.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво