Petar Pejčić najperspektivniji mladi umetnik u 2018. godini

Laureat Artlinkove nagrade Najperspektivniji mladi umetnik za 2018. godinu, talentovani violončelista Petar Pejčić, koncertom u Kolarcu je proslavio dobijanje ovog prestižnog priznanja. U pratnji pijaniste Pavla Krstića, izveo je dela Baha i Bramsa.

Prema mišljenju vrhunskih evropskih muzičara koji su radili sa Artlinkovim mladim talentima, među kojima su čelisti Jan Fogler i Ištvan Vardai, kao i violinista Pavel Doležal, po stručnoj oceni muzičke urednice Kolarčeve zadužbine Mime Lazarević i umetničke direktorke Artlinka, Jovanke Višekrune Janković, šesnaestogodišnji Petar Pejčić višestruko je zaslužio ovo priznanje.

„Petar Pejčić je u programu Artlinka od 2013. godine i on je sa nama prošao mnoge procese usavršavanja, od majstorskih kurseva i muzičkih radionica, do solističkih koncerata.

Reč je o talentovanom mladom violončelisti koji je delio scenu sa najznačajnijim muzičarima današnjice, kao što je Ištvan Vardai“, rekla je Višekruna Janković.

Dodaje da je i pijanista Pavle Krstić takođe dobitnik nagrade Najperspektivniji mladi umetnik za 2018. godinu.

Petar Pejčić je zahvalio na izuzetnom priznanju koje je, kako je istakao, velika inspiracija za njega.

„Uglavnom nastupam u inostranstvu i zbog toga mi je posebno drago što je neko prepoznao moj rad i trud. Nadam se da ću i u budućnosti opravdati ovu nagradu“, dodao je Pejčić.

Inače, mladi umetnik Pejčić je otpočeo studije na Visokoj školi za muziku i dramu „Feliks Mendelson Bartoldi“ u Lajpcigu, a ujedno je i učenik Državne muzičke gimnazije „Karl Marija fon Veber“ u Drezdenu, u klasi profesora Petera Brunsa.

Pejčić i Krstić su na koncertu u Kolarcu izveli Bahovu Svitu za solo violončelo i Bramsovu Sonatu za violončelo i klavir.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво