Rasprodati koncerti za bebe, još dva u februaru

Besplatne ulaznice za koncerte za bebe koje Beogradska filharmonija organizuje 9. i 10. januara podeljene su za manje od 20 minuta, saopštili su danas iz Filharmonije.

Za „bebeće“ koncerte vladalo je veliko interesovanje još od septembra, kada su organizovani prvi put najavili, tako da se red za preuzimanje ograničenog broja ulaznica formirao već u sedam sati.

Dobra vest za sve koji nisu uspeli da dođu do ulaznice je da će Filharmonija organizovati nove koncerte 12. i 13. februara 2019. godine, a ulaznice će se preuzimati od 4. februara.

Tako su prvi filharmonijski koncerti u 2019. godini namenjeni bebama uzrasta do dve godine.

Zajedno sa dirigentom Aleksandrom Kojićem, orkestar ponovo izvodi Simfoniju uspavanki u Sali Beogradske filharmonije, koja se pretvara u veselu muzičku igraonicu.

Na koncertima u trajanju od oko pola sata, u četiri termina, filharmoničari će uvesti bebe u čarobni svet muzike kroz najlepše dečje uspavanke na svetu, specijalno aranžirane za orkestar.

Nakon velikog uspeha prvih koncerata za bebe u septembru, Filharmonija jednom mesečno priređuje bebeće koncerte i u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu, gde predstavlja različite muzičke sastave, svake prve subote u mesecu.

Na ovaj način, Filharmonija obrazuje decu svih uzrasta jer su njeni koncerti za decu predškolskog i školskog uzrasta jedni od najpopularnijih i najtraženijih programa.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 25. dec 2018, 11:06) - Anonymous KS [neregistrovani]

Eh, "koncerti za bebe"...

Ali... Ima tu jedno "ali", koje mami i tati sreću kvari. Ogromna većina gradova u Srbiji, nema tu privilegiju da svoje bebe izvede na "koncertnu čaroliju" simfonijskih i klasičnih uspavanki, koju imaju samo Beograd i nešto malo Novi Sad.

(utorak, 25. dec 2018, 09:07) - Dejan [neregistrovani]

Medenko

Slika ove bebe koja oduševljeno prati koncert mi je najlepša slika koju sam video ove godine! A još nosi i leptir mašnu pošto je došao na koncert klasične muzike! :)

(utorak, 25. dec 2018, 09:05) - Anonymous KS [neregistrovani]

Eh, "koncerti za bebe"...

Ima tu jedno "ali", koje mami i tati sreću kvari: ogromna većina gradova u Srbiji, nema tu privilegiju da svoje bebe uvede u "čarobni svet" klasične i simfonijske muzike, koju ima samo Beograd i nešto malo Novi Sad.