Nastup „Zabranjenog pušenja“ u Mostaru političko pitanje

Organizatori dočeka Nove godine u Mostaru odbacili su navode kako bi u tom gradu mogao da bude otkazan nastup grupe „Zabranjeno pušenje“ nakon što je frontmen Sejo Sekson (Davor Sučić) izjavio da je Željko Komšić bio njegov izbor za člana Predsedništva BiH, dok najveći broj Hrvata u toj zemlji protestuje smatrajući da su ga većinski birali Bošnjaci, prenosi Hina.

„Za doček Nove godine u Mostaru nastupiće S.A.R.S., Zabranjeno pušenje, di-džej ROOF AW i Dobre vibracije, kako je i planirano“, naveli su iz organizacionog tima dočeka Nove godine u Mostaru.

Tvrde da niko nije vršio pritiske na organizatore da otkažu nastup „Zabranjenog pušenja“.

U izjavi za medije u Mostaru iz ovoga benda su poručili da dolaze na novogodišnji nastup u tom gradu.

„Dolazimo da sviramo i zabavimo ljude“, rekli su za iz benda za bljesak.info.

Navodi se da je nekoliko medija u Mostaru objavilo da će „Zabranjenom pušenju“ biti zabranjen nastup, a u raspravu se uključila i stranka Demokratski front Željka Komšića.

U današnjem saopštenju iz te stranke su osudili „staljinističko-komunističke metode pritisaka na grupu 'Zabranjeno pušenje' od strane promotera politike Udruženog zločinačkog poduhvata“.

„Ukoliko grupi 'Zabranjeno pušenje' bude zabranjeno održavanje koncerta, i to usled pritisaka od strane totalitarne manjine, i ukoliko ta totalitarna manjina na kraju uspe da odnese pobedu nad voljom većine građana Mostara, biće to poraz celokupnog društva“, navodi Komšićeva stranka.

Davor Sučić, frontmen „Zabranjenog pušenja“ kojem je Sejo Sekson umetničko ime, u nedavnom intervju za sarajevski list Oslobođenje izjavio je da je Komšić njegov izbor i da on „nije Hrvat po meri za Dragana Čovića“.

Ipak, izneo je i tvrdnju da „razume frustracije Hrvata u BiH nakon poslednjih izbora zbog čega se zauzeo i za izmenu Dejtonskog mirovnog sporazuma“.

Hina podseća da je u Mostaru, nedugo nakon izbora Komšića na funkciju u Sarajevu, organizovan veliki protest na kojem je bilo oko 10.000 Hrvata koji su demonstrirali jer smatraju da je Komšić izabran glasovima Bošnjaka, iako je u 25 opština i pet županija proglašen nepoželjnom osobom.

broj komentara 6 pošalji komentar
(ponedeljak, 24. dec 2018, 20:24)
anonymous [neregistrovani]

Nele je bio samo maskota

...a mozak je bio Sejo Sexon odn Davor Sučić, Bosanac 100%!

(ponedeljak, 24. dec 2018, 20:04)
anonymous [neregistrovani]

Bošnjaci su.

Nema BiH muslimana.

(ponedeljak, 24. dec 2018, 14:47)
anonymous [neregistrovani]

ovdje se mjesaju loncici

pitanje svih pitanja jesu li ga birali Hrvati ili neko drugi. Covica su birali BiH Hrvati a Komsica BiH muslimani. Izborni zakon je bio isti

(nedelja, 23. dec 2018, 23:45)
anonymous [neregistrovani]

Zabranjeno pušenje?

Zabranjeno pušenje bez Neleta je isto što i Bijelo dugme bez Bregovića ili Azra bez Štulića.

(subota, 22. dec 2018, 18:24)
anonymous [neregistrovani]

Po istom zakonu je izabran Komsic, kao...

...sto je ranije izabran - Covic!!!!

(subota, 22. dec 2018, 16:39)
Peca [neregistrovani]

Veliki politički problemi

Dobro je što je to veliki politički problem jer to znači da su svi drugi, veći, već rešeni.