Nastup „Zabranjenog pušenja“ u Mostaru političko pitanje

Organizatori dočeka Nove godine u Mostaru odbacili su navode kako bi u tom gradu mogao da bude otkazan nastup grupe „Zabranjeno pušenje“ nakon što je frontmen Sejo Sekson (Davor Sučić) izjavio da je Željko Komšić bio njegov izbor za člana Predsedništva BiH, dok najveći broj Hrvata u toj zemlji protestuje smatrajući da su ga većinski birali Bošnjaci, prenosi Hina.

„Za doček Nove godine u Mostaru nastupiće S.A.R.S., Zabranjeno pušenje, di-džej ROOF AW i Dobre vibracije, kako je i planirano“, naveli su iz organizacionog tima dočeka Nove godine u Mostaru.

Tvrde da niko nije vršio pritiske na organizatore da otkažu nastup „Zabranjenog pušenja“.

U izjavi za medije u Mostaru iz ovoga benda su poručili da dolaze na novogodišnji nastup u tom gradu.

„Dolazimo da sviramo i zabavimo ljude“, rekli su za iz benda za bljesak.info.

Navodi se da je nekoliko medija u Mostaru objavilo da će „Zabranjenom pušenju“ biti zabranjen nastup, a u raspravu se uključila i stranka Demokratski front Željka Komšića.

U današnjem saopštenju iz te stranke su osudili „staljinističko-komunističke metode pritisaka na grupu 'Zabranjeno pušenje' od strane promotera politike Udruženog zločinačkog poduhvata“.

„Ukoliko grupi 'Zabranjeno pušenje' bude zabranjeno održavanje koncerta, i to usled pritisaka od strane totalitarne manjine, i ukoliko ta totalitarna manjina na kraju uspe da odnese pobedu nad voljom većine građana Mostara, biće to poraz celokupnog društva“, navodi Komšićeva stranka.

Davor Sučić, frontmen „Zabranjenog pušenja“ kojem je Sejo Sekson umetničko ime, u nedavnom intervju za sarajevski list Oslobođenje izjavio je da je Komšić njegov izbor i da on „nije Hrvat po meri za Dragana Čovića“.

Ipak, izneo je i tvrdnju da „razume frustracije Hrvata u BiH nakon poslednjih izbora zbog čega se zauzeo i za izmenu Dejtonskog mirovnog sporazuma“.

Hina podseća da je u Mostaru, nedugo nakon izbora Komšića na funkciju u Sarajevu, organizovan veliki protest na kojem je bilo oko 10.000 Hrvata koji su demonstrirali jer smatraju da je Komšić izabran glasovima Bošnjaka, iako je u 25 opština i pet županija proglašen nepoželjnom osobom.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво