Sjajni „Džinks“ rasplesao Beograd

Alternativni pop bend „Džinks“ u petak uveče proslavio je 25 godina od osnivanja sjajnim dvočasovnim koncertom pred raspevanom publikom u ispunjenoj dvorani „Amerikana“ Doma omladine Beograda.

U prepoznatljivom stilu, bez mnogo priče, „Džinks“ su predstavljanje materijala sa aktuelnog albuma Pogrebi i pomiriši započeli pitanjem: „Jesmo li dobro“, pa su odmah presekli starim hitom Da smo se voleli manje, pa su se u 2018. godinu vratili singlom Continental Blue.

„Dobro veče, Beograde, falili ste nam“, priznala je pevačica Jaja, da bi u daljem toku koncerta za komunikaciju sa publikom, neretko duhovito, bio zadužen, kao i obično, gitarista i autor Koko.

Sa sve većom dozom euforije rasplesana publika je reagovala na hitove Zagrepčana Smijem se i Pravo, da bi prava erupcija nastala uz ono što se već dugi niz godina najviše voli – Tamo gdje je sve po mom. „Sad bi, zapravo, najbolje bilo otići sa bine, ali mi kopamo sebi jamu. Jasno vam je da sledeća nije toliko popularna“, rekao je Koko pred još jednu od novih pesama, Easy.

Završnica zvaničnog dela koncerta bila je, uglavnom, rezervisana za dobro poznate adute - Na zub su me uzeli, mama, Brazil, Na čemu si ti, da bi se bend nakratko rastao sa publikom posle Bye bye, baby bye.

Gromoglasno dozivanje je, međutim, brzo vratilo „Džinks“ na binu.

Za prvi bis sačuvana je još jedna pesma sa aktuelnog izdanja, U debelom hladu, kao i Padobran i Koliko suza za malo sna, Zmija i zmaj ostavljeni su za drugi bis koji je označio kraj još jednog u nizu trijumfalnih „Džinks“ koncerata u Beogradu.

broj komentara 0 pošalji komentar