Novogodišnji operski koncert u Kombank dvorani

Novogodišnji operski koncert pod nazivom „Tenor Nikola Kitanovski i prijatelji“ biće održan 28. decembra u Kombank dvorani u organizaciji orkestra „Stanislav Binički“, najavljeno je na konferenciji za medije u Kombank dvorani.

Tenor Nikola Kitanovski ima zapaženu karijeru u inostranstvu. Nastupao je u centrima koji u operskom svetu zauzimaju posebno mesto, značaj i ulogu poput – Rima, Napulja, Bolonje, Đenove, Palerma, Frankfurta, Hamburga, Madrida, Moskve, Tokija.

Osim njega na koncertu u Kombank dvorani nastupiće baroton Boris Trajanov, sopran Jasmina Trumbetaš Petrović, mecosopran Nataša Jović Trivić, sopran Mirjana Matić i sopran Marija Čuporska.

Dirigenti su Vesna Šouc i Milan Nedeljković, a iza orkestra i operskih pevača nalaziće se animacije na velikom video-bimu.

Kitanovski kaže da je sam odabrao prijatelje koji će zajedno sa njim nastupiti na koncertu.

„Publika će imati priliku da čuje moje prijatelje koji su istovremeno izuzetni umetnici. Radujem se tom koncertu jer ćemo uspeti da predstavimo opersku literaturu – omiljene arije i duete koje publika uvek rado sluša. Nakon toga španske standarde, romanse u specijalnim aranžmanima za opersko pevanje i napolitanske pesme“, rekao je Kitanovski.

Jasmina Trumbetaš Petrović je istakla da je zadovoljna što će publika koja dođe na koncert imati prilike da uživa u otmenoj atmosferi i umetničkom doživaljaju pred novogodišnje praznike.

„Uvek sam sa Nikolom imala izuzetnu saradnju i znam da će koncert imati izuzetno visok nivo interpretacije. Sa Natašom Jović Trivić sam stasavala na sceni, a sa Trajanovim sam pevala premijeru opere Toska. Verujem da će se publika tražiti kartu više“, kaže Trumbetaš Petrović.

Svetozar Vasilevski, rukovodilac orkestra „Stanisalv Binički“, napominje da je pred muzičarima veliki izazov zato što će pratiti svetski priznate umetnike na koncertu u Kobank dvorani.

„Mi smo deo velikog umetničkog poduhvata u kojem ćemo pokazati širinu repretoara našeg orkestra“, istakao je Vasilevski.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 22. dec 2018, 16:52)
Sava S [neregistrovani]

Tenor Nikola Kitanovski i prijatelji

Ekipa ..!!! .Ovo nisu bleferi sa drustvenih mreza, niti pevaci u jadnom pokusaju, vec PEVACINE.na delu i od integriteta. Naklon pred ovakvim umetnicima, Sretno im na koncertu.

(subota, 22. dec 2018, 13:52)
Nedim [neregistrovani]

komentar

To je odlično da se organizuje koncert operskih arija.Nikola Kitanovski i Boris Trajanov oba su bila u klasi legendarne Biserke Cvejić a Jasmina Trumbetaš i Nataša Trivić su iz klase velike Radmile Bakočević.Šteta da tv ne prenosi koncert jer nemaju svi priliku i materijalnu situaciju da dođu u Bgd na koncert jer pored karte morate i da noćite u nekom hotelu ako uopšte ima mesta.

(subota, 22. dec 2018, 08:21)
anonymous [neregistrovani]

Bravo!

Bravo profesore!
Za svaku pohvalu! Veliki zalogaj!