Veliki besplatni novogodišnji koncert u Božidarcu 24. decembra

„Božidarac“ i beogradska opština Vračar vas pozivaju na besplatni novogodišnji koncert u „Božidarcu“ u ponedeljak, 24. decembra, sa početkom u 20 časova. Tokom večeri moći ćete da uživate u aranžmanima koje su pripremili članovi hora „Kralj Petar Prvi“ odnosno ljubitelji evergrina, filmske i popularne muzike.

Neke od pesama koje će nam izvoditi u ponedeljak su Pod sjajem zvezda, Samo jednom se ljubi, Najlepša zvezda, a od stranih hitova biće Blue Moon, Quando, Quando, Brazil, Je ne voux pas, New York, New York.

Specijalni gost na koncertu će biti vokalni solista Ljiljana Filimonović. Hor „Kralj Petar Prvi“, osnovan je 2008. godine od bivših učenika istoimene škole.

Vremenom u hor su došli i drugi zaljubljenici u muziku. Hor je do sada učestvovao čak i na nekoliko internacionalnih festivala (Prag, Rimini, Beč), a i iza sebe ima i izdat album.

Dirigent je Đorđe Perović koji se bavi horskim dirigovanjem preko dvadeset godina. Pored toga, bavi se i aranžiranjem kompozicija za hor i instrumente koje izvodi sa horovima. Većina kompozicija koje će biti izvedene na koncertu su njegovi aranžmani.

Specijlani gost koncerta u ponedeljak će biti gospođa Ljiljana Filimonović, vokalni solista hora, ali i samostalni izvođač. Muzikom je počela da se bavi veoma rano i dugi niz
godina se bavi izvođenjem kompozicija koje pokušava da istrgne od zaborava.

Neguje ruske romanse i evergrin kompozicije i neke od njih će upravo i izvesti kao što su Dorogoj dlinoju, Solniško i druge.

Ako volite praznično raspoloženje, zabavu i evergrin numere pridružite nam se u ponedeljak, 24. decembra u 20 časova u „Božidarcu“. Ulaz je besplatan. Novogodišnji koncert se sprovodi uz podršku gradske opštine Vračar kroz projekat „Muzika za sve“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво