„Kjur“ sprema novi album za sledeću godinu

Jedan od diskografski najuspešnijih rok bendova svih vremena, čuveni „Kjur“ sledeće godine objaviće novi album, potvrdio je frontmen sastava Robert Smit ubrzo nakon što je objavljeno da bend na proleće ulazi i u Rokenrol dvoranu slavnih, navodi se u saopštenju festivala „Egzit“.

Biće to njihov 14. studijski album i to 11 godina nakon njihovog poslednjeg izdanja "4:13 Dream" iz 2008. godine, a poput drugih velikana koji primećuju veliki povratak rok muzike, i Smit je izjavio da je inspiracija za novi album došla upravo od mladih muzičara.

„Slušajući ove mlade snage dobio sam snažnu motivaciju da i sami uradimo nešto sveže“, rekao je Smit i dodao da za nekih dest nedelja ulazi u studio sa ostatkom benda.

Grupa „Kjur“ (The Cure) ima oko 30 miliona prodatih albuma i važi za jedan od najuticajnijih bendova u istoriji popularne muzike sa 13 studijskih, 11 kompilacijskih i pet koncertnih albuma.

Bend iduće godine slavi i 40 godina rada, zbog čega će posle niza nasumičnih i rekordno rasprodatih nastupa, naredne godine krenuti i na svetsku turneju koja obuhvata svega dvadesetak odabranih nastupa širom sveta.

Među njima, Smit je lično odabrao i „Egzit“, gde će prvi put u Srbiji, „Kjur“ nastupiti u četvrtak, 4. jula.

Ulaznice za mnoge od ovih datuma u 2019. godini, planule su u rekordnom roku, a više od trećine kapaciteta Petrovaradinske tvrđave na dan njihovog nastupa je popunjena.

U toku je novogodišnja akcija novosadskog festivala, tokom koje se kupovinom ulaznice za „Egzit“ po promotivnoj ceni od 6.490 dinara, na poklon mogu dobiti i ulaznice za morske festivale u organizaciji „Egzit tima“, festival „Si star“, koji će 24. i 25. maja biti održan u Umagu, kao i festival „Si dens“ koji će krajem avgusta biti održan u Buljarici kod Budve.

U prodaji je i dnevna ulaznica za prvi dan festivala i nastup sastava „Kjur“ po ceni od 2.990 dinara za parter, 4.490 dinara za fan pit, kao i 12.000 dinara za dnevnu VIP Gold ulaznicu.

„Egzit“ će biti održan od 4. do 7. jula 2019. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a osim „Kjura“ dolazak su potvrdili „Greta van flit“, Dimitri Vegas i Lajk Majk, Fil Anselmo i „Iligals“, Sofi Taker, Tarja Turunen, „Selekter“, Piter i „Test tjub bejbs“ i brojni drugi, a uskoro stižu i nova pojačanja, te prva imena za legendarnu Dens arenu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи