„Popečitelji“, „Pero Deformero“ i Saša Novak za vikend u „Festu“

Eksplozivan kraj nedelje očekuje obožavaoce grupa „Popečitelji“ i „Pero Deformero“, ali i Saše Novaka koji će nastupiti u klubu „Fest“. „Popečitelji“ sviraju u petak, za dobro raspoloženje sledeće večeri biće zadužen „Pero Deformero“, a u nedelju sa bendom stiže Saša Novak.

„Popečitelji“ su kroz mnoge održane koncerte samo potvrdili epitet eksplozivnog benda. Takav status doveo je do toga da su, između ostalog, nastupali kao predgrupe Maseu Parkeru, legendarnom saksofonisti Džejmsa Brauna (2003), kao i bendu "NoMeansNo" (2005).

Osim brojnim koncertima u Srbiji i zemljama u regionu, „Popečitelji“ se mogu pohvaliti nastupima na brojnim festivalima u Poljskoj (Varšava, Ćehanov, Vengoževo), Italiji (Milano, Rim), Francuskoj (Tuluz, Albi), Austriji (Beč) i Belgiji (Gent).

Kao nezaustavljiva koncertna atrakcija „Popečitelji“ svih ovih godina ređaju koncerte koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Nastupima u preko 70 gradova u zemlji, regionu i Evropi, „Popečitelji“ neumorno rade ono u čemu su najbolji i raduju se svakom direktnom kontaktu sa publikom.

Kao predgrupa na njihovom koncertu u „Festu“ sviraće bend „Potop“.

„Pero Deformero“ je verovatno prvi bend sa eks-Ju prostora koji je energiju i pompeznost hevi metal muzike spojila sa nakaradnošću turbo-folk pokreta i time čitav pokret, kao takav, izvrgli ruglu i totalno ga izobličili.

Bend je osnovan davne 1993. godine i vremenom je dobijao sve više sledbenika, pa mu se uz zasluženi status utemeljivača jednog sasvim novog žanra, može zahvaliti i na čitavom spektru novih bendova koji su se pojavili u kasnijim godinama.

Sa izuzetnom dozom humora pristupaju svakom izvođenju na bini pa se od njih može očekivati pravi frontmensko-gitarski stend-ap šou.

Saša Novak sa Prijateljima nastupiće u „Festu“ 23. decembra. Bivši gitarista i producent jednog od najvažnijih hrvatskih rok bendova, „Psihomodo pop“, predstavlja solo album pod nazivom Ja sam tu kojim se vraća na muzičku scenu.

Singl koji nosi naziv kao i album predstavio je tačno pre godinu dana, a na nosaču zvuka se nalazi još 11 pesama kao i tri bonus pesme.

Većinu njih napisao je i aranžirao upravo Saša Novak koji je, osim svoje voljene gitare, uzeo u ruke i bas, odsvirao klavijature pa čak seo i za bubnjeve. Ovaj multiinstrumentalista i odličan gitarista koji je svojim rifovima obeležio najznačajnije albume „Psihomodo popa“,
jedan deo ovog studijskog izdanja posvetio je upravo tom bendu.

Osim na hrvatskom, Saša peva i na engleskom jeziku pa se na ovom izdanju mogu naći i
pesme Running For You, Cold i My Darling.

Prijatelji Saše Novaka (vokal i gitara) su Krešimir Ćurić (gitara i prateći vokal), Ivan Černjak (bas gitara i prateći vokal), Aleksandar Milovanović Lesa (bubanj), Filia Novak (prateći vokal).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво