Vukašin Ajri Ef-Em: Uživamo u istraživanju zvuka

Bend „Ajri Ef-Em“ nastupiće večeras od 21 čas u beogradskom Domu omladine. Vođa benda i tekstopisac Vukašin Marković kaže za RTS grupa najviše uživa u istraživanju zvuka. Prvi na binu izaći će dve nove nade naše muzičke scene – grupa „Dram“ i Tamara Ristić sa umetničkim imenom Kez.

„Ajri Ef-Em“ predstaviće se beogradskoj publici novim albumom pod imenom Putevi.

Vođa benda i tekstopisac Vukašin Marković kaže za RTS da to što se “Ajri Ef-Em“ sada predstavlja albumom, a ne singlovima kao ranije, znači da grupa prerasla neke okvire, što najbolje ilustruje činjenica da je koncert bio rasprodat već pre destak dana. „Sa druge strane, upravo smo singlove objednili u albumu Putevi, dodaje Marković.

„Pored već nekih poznatih pesama tu su i neke nove. Ljudi će moći čuju i stare i nove stvari". kaže Marković.

U kontekstu ranije Markovićeve izjave da će novi album pokazati u kojim sve pravcima domaća pop muzika može da ode, vođa benda kaže da na sreću još mnogo toga je još neistraženo.

„Ovo izdanje će obeležiti jednu našu fazu sa dosad najviše kontrasta gde se bend otrgao od prethodnog zvuka počev od prvog singla Svi", navodi Marković.

„Važno je da nadalje publika može da očekuje svašta kao što to mogu i sami članovi benda. Podjednako smo akteri istraživnja novog zvuka. I u tome najviše uživamo i to je najprivlačnije", poručuje lider „Ajri Ef-Ema“.

Kaže da ono što traje nisu sintetizovani vokali. To će, po Markovićevoj proceni, trajati još godinu i po dana.

Prema njegovim rečima, na koncerte „Ajri Ef-Ema“ dolazi vrlo raznovrsna publika – od sedam do 77 godina, različitih životnih stilova, verskih i društvenih ubeđenja, što smatra svojim najvećim uspehom.

Dodaje da će se bend beogradskoj publici predstaviti u punom sastavu sa sedam članova na bini, dok će osmi biti iza miks pulta.

Poziva publiku da dođe na sam početak i čuje mlade bendove koji, kako napominje, treba da dobiju šansu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи